Bazı insanlar vardır; nereye giderlerse gitsinler onların sülietleri yani gölgeleri onlardan önce oralara ulaşırlar ve ne hikmettir ve orada önce bulunurlar.
Bunlara gölge tabiri denilir. Hatta “Gölge Adam” da diyebiliriz.
Gölge Adam ortama önceden gelir nabız tutulur. Ortamın tatlının, şerbetin verilip verilmeyeceği karar verilir. Artılar, eksilere bakılır, karneye not verilir gibi. Neyse bir seçimi de geride bıraktık. Burada kazananlara başarılar dileriz. Kazanamayanlara da metanet dileriz.
Esas olay şudur; Bu seçimlerde demokrasi ve halk kazanmıştır. Eşit şartlar içinde vatandaşlar istediği partiye oyunu kullanarak birlik, beraberlik, kardeşlik, içerisinde hiçbir olay çıkmadan demokrasi kuralları içerisinde geçmiştir bu seçimde. Yani demokrasi kazanmıştır. Halk kazanmıştır. Seçimin galibi halktır.
İnsanları nede olsa gölgeleri yönlendirse de gölge insanlar pusula gibi görev alsa da içimizde aynen öyle olmasa da yön verse de pek aldırış etmeyelim biz yine bildiğimiz yoldan gidelim. Ne derece gölge adamlar yanıltsa da, sapma yapmasa da pusulamız bildiğimiz yoldan ayırmamalıyız. Ve her zaman ki duraktan otobüsümüze binmeliyiz. Bilmediğimiz duraktan otobüsümüze binersek değişik istikamete gideriz. Amacımıza ulaşamayız. Gölgesi birbirine benzemeyen insanlardan korkun o zaman.
Şekerci Hasan Amca
Şekerci Hasan Amca yaptığı kırmızı elma şekerlerini, horoz şekerlerini, cam kapalı kabına koyup lisenin önüne gelir, soğuk demeden, kış, yağmur, çamur demeden ekmek parasını çıkarırdı Hasan amca.
Lakabı Şekerci Kel Hasan Amca olarak bilinirdi. Yozgat’ta herkes onu çok severdi. Özellikle onu çocuklar çok severdi. Elma şekeri ve horoz şekeri yapamadığı zaman veya malzemesi olmadığı zamanlarda simit satardı okul önlerinde daha dün gibi hatırlarım.
Yine bir kış günü Nohutlu Tepesinde kayak yarışmaları tertipleniyor. Bizim Hasan Amca 1 tepsi simiti yüklemiş ve Nohutluya çıkmış orda kısa bir süre zarfında simitleri satmış.
Ve Hasan Amca uyanıklık yapmış aşağıya kısa yoldan gideyim demiş ve tepsiye oturmuş ve kayarak aşağıya doğru inmiş.
Tam o sırada bir evin damından aşağıya düşmüş bahçeye o sırada kadın bahçede çamaşır asıyormuş korkmuş ve Hasan amcayı bir güzel dövmüş.