Ekmek toplumumuzun  en çok tercih ettiği tabi gıdalarındandır. Biliyorum ki bir çok insan sadece ekmek yemek suretiyle karınlarını doyuruyor temel gıdalarını alıyorlar Türk toplumunda da ekmek doğal ve tabii bir besin maddesidir. 
Lokantacı kardeşlerimiz iyi bilirler ekmekle karınlarını doyuran insanlarımız vardır. Bir başka ifadeyle ekmek almadan doyduğunu hisseden insanlarımız azdır.
Bir başka tespiti de şöyle ifade edelim: Ekonomisi zayıf binlerce ya da milyonlarca insanın tercih edeceği temel gıda maddesinden biri ekmek olmuştur. Ekmek sofralarımızın baş tacıdır baş tacı da olmaya devam edecektir.
Şüphesiz ki ekmeğin sofralarımıza gelmesinde alın teri olan insanların başında köylülerimiz gelmektedir. Ekmekte köylü kardeşlerimizin alın teri vardır. Ne garip ki alın terlerinin hakkını alamayan da onlardır. Hani derler ya: “Parayı üretici değil aracı kazanırmış”. Köylü kardeşlerimiz mahsulünü satamazken aracı stok edip para kazanıyor..

EKMEK ZAMMI OLDUKÇA
FAZLADIR

Sözü uzatmayalım Yozgat ta son dönemde ekmeğe yapılan zam oldukça fazladır. Zam zülümdür buna inananlardanım. Ekmeğe ve elektriğe yapılan zam yüzde 9 dur. Ama Yozgat’ta ekmeğe yapılan zam yüzde 30’a yakındır. Bu fahiş fiyat asla kabul edilemez. Esnaf Odaları Başkanları- Yozgat Belediye Başkanı bu fahiş fiyata nasıl müsaade etmişlerdir merak ediyoruz..
Yozgat’ın ekonomik yapısını biliyorsunuz.
Halkın yüzde 80’i fakir ve yoksul durumdadır. Ekmek tüketiminin oldukça fazla olduğu böyle bir şehirde, buğdaya bu yıl zam yapılmamış olmamasına rağmen sadece doğal- gaz ve elektriği yapılan yüzde 8 lik zammı hesap edip yüzde 30 lara varan zamla halkın karşısına çıkmak insafa ve vicdanı yakışımaz.
Bu tür tekelci davranışlara karşı pek çok il ve ilçelerde Belediyeler açtıkları ekmek fabrikaları ve fırınlarla halkı rahatlatmakta ve ekmek fiyatlarını da frenlemektedirler. Ekmek fiyatlarının belirlenmesinde belediye başkanlarının rolü oldukça büyüktür.

TÜKETİCİ DERNEKLERİ NEREDE?

Bu tür keyfi uygulamalara ve gereksiz zamlara karşı  TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEKLERİ- Tüketiciyi koruma birimleri devreye girmeli ve gerekirse mahkemeye başvurmak suretiyle  zamlar  durdurulmalıdır. Yozgat’ta ekmeğe yapılan zammı gereksiz ve oranını fazla buluyor zammın en kısa sürede geri alınmasını istiyorum.
Yazar- Gazeteci demek halkın duygularını isteklerini, dile getiren insan demektir. Bu manada diyorum ki: Zam keyfidir, zam zulümdür ve oldukça yüksektir. İnsanların sadece kendi menfaatlerini ve kendi kazançlarını düşünmeleri yersizdir. Halkın istek ve talepleri çok daha önemeli bir tercihtir. Zorunlu bir gıda maddesi olan ekmeğe yapılan zam gerçekten de yersizdir.
Büyük market ve mağazalardan bir dileğimiz olacak: Fırın sahipleri ekmeğe yapılan zammı geri çekmezlerse Rica ediyoruz ilçelerden ve çevre illerden ekmek getirmek suretiyle bu zammı protesto ediniz.. Ekmek zammına neden karşı olduğumuzu yukarıda nedenleriyle birlikte açıkladık. Halkın ekmeğiyle oynamak doğru değildir bunu vurgulamak istiyoruz…

BÜYÜK İLLERDE EKMEK FİYATLARI DAHA DÜŞÜKTÜR


Dikkatinizi çekmek isteriz büyük illerde süpermarketlerde pek çok çeşit ekmek satılmakta ve fiyatları da oldukça uygun bulunmaktadır. 40 kuruşa, 50 kuruşa, 60 kuruşa ekmek satılırken Yozgat’ta ekmeği 90 kuruştan pazarlamak ne derece doğrudur. Bugünkü Yazımızda bu konuya dikkat çekmek istedik.
Tüketici Derneği Başkanlarına, Esnaf Dernekleri Yöneticilerine ve Tüketiciyi Koruma yöneticilerine seslenmek isteriz. Ekmek zammının durdurulması noktasında gayret ve çabalarınızı bekliyoruz.