Yozgat vatan toprağının şerefli bir parçası;. Kahraman insanların yaşadığı, devletine sadık kişilerin barındığı bir vatan toprağıdır. İhaneti bilmeyen, sadakati geliştiren bu milletin değerlerine sahip çıkan, kahraman insanların yaşadığı şehirdir Yozgat. Dünyanın neresine giderseniz gidin her yöresinde bir Yozgatlı görür, yüreği vatan hasretiyle çarpan bir Yozgatlıyla tanışırsınız. Gurbet bizim kaderimiz olmuştur.
Şüphesiz ki Cennet vatanın her yanı güzel ve yaşamaya değer. Kanlarıyla Anadolu toprağını sulamış olan kahraman Türk Milleti bu yurtta  yaşamayı herkesten daha çok hak etmektedir. Biz bu vatanı alın  terimizle kazandık.. 
Derdiyle dertlendiğimiz, çilesine talip olduğumuz bu cennet vatanın nimetlerinden yararlanma düşüncesi Yozgatlının tek dileğidir. Bugün geri kalmışlığı savunan ve devlete savaş açan doğu illerinden daha geri kalmış durumda bulunan Yozgat’ ta yaşıyor olmak çile ve ızdırap gibi gözükse de bizim için şereftir.
Şehrimizden  göçü durduramıyoruz, gideni önleyemiyoruz. Herkesin haklı olduğu bir gerekçesi var. Onun için diyoruz ya” Dünyanın neresine giderseniz gidin bir Yozgatlıyla karşılaşırsınız” Göçün ana nedenlerinden birisi de ilin geri kalmışlığıdır. Ekonomik kaygılar insanımıza acı bir memleket hasreti yaşatmaktadır. Bu sonuçtan kim ne çıkarırsa çıkarsın Yozgatlının kaderi göç ve gurbet olmamalıdır.
Yozgat’ta günü kurtarma geçmiş, insanlar artık bedeninden, sağlığından ödün vermeye başlamışlardır. “Siftah etme tabiri şöyle dursun borçtan kurtulmanın telaşı Yozgatlının kaderi olmaya başlamıştır. Ekonomik döngü tersine dönmekte ve her geçen gün Yozgatlı kaderini ve rızkını başka memlekette aramanın  telaşı içindedirler.
İşsizlik oranın arttığı, gençlerinin boş gezdiği, esnafının siftahsız dükkânını  kapattığı, memurunun bankalara bağımlı hale geldiği  ortamda huzurdan güvenden bahsedilebilir mi? Doğuda ki çobanların bile sosyal güvence ve maaş talebinde bulunduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bir Yozgatlı olarak bundan hicap duyuyorum…
Yozgat’ta yaşayıp  esnaflık yapan arkadaşlarıma bu mana da saygı duyduğumu ve kutladığımı ifade etmek isterim. Hakikaten bu kadar mı, içler acısı diyeceksiniz? “Evet” hakikaten bu kadar içler acısı…
Terörle beslenen ve ihanetle bir şeyler koparmaya çalışan hainlere diyeceğimiz çok şey vardır. Yozgat’ta yaşamanın çile olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Gelişmemizin nedenlerini sıraladığımızda karşımıza bir çok neden çıkıyor. Ancak bu nedenleri ülke gerçeklerinden ayrı tutmamız söz konusu değildir..
Bu ülke herkesin gözü üzerinde olan tarihi, kültürel değerleri itibariyle mukaddes ve muhteşem bir vatan toprağıdır. Kültür hazinesi, Ortadoğunun göz bebeği, Türk ve İslam Dünyasının ağabeyi olan Türkiye Cumhuriyetinin o denli düşmanı mevcutken bizim rahat uyumamız  söz konusu olamaz.
İşte böylesine muhteşem bir ülkenin orta yerinde yer alan bir şehirden Yozgat tan söz ediyoruz. Yozgat cefanın, çilenin ve vatanseverliğin destan olduğu bir şehir.
Bu aziz topraklar için şehit verenler, kan dökenler ve fedakarca hizmet edenler kaybediyor!.desek üzülmez misiniz? .Birilerinin çobanlarının bile iş- aş ve sosyal güvence istediği ortamda Yozgat’ın gençleri issiz geziyor haberiniz  olsun.
Kim ne derse desin, kim neyi savunursa savunsun” Yozgatlı hizmete herkesten çok daha fazla layıktır. Yozgat’ın insanı gariban ve yoksul”.Çilenin, ızdırabın, çaresizliğin ve garibanlığın destanını yazmış olan bu şehirden göçenler de “ Gurbet hasreti “ ile yanıp tutuşuyor.
Çaresizlik ve sahipsizlik Yozgat’ın, Yozgatlının kaderi olmamalı. Feryadımız bunun içindir. Kimse alınmasın, birilerinin vatanımıza ihanet ederek ve askerine- polisine kurşun sıkarak kazanmış olduğu hakkı, Yozgatlı şerefiyle, onuruyla,  haysiyetiyle ve vatana bağlılığı ile hak ediyor.