Yozgat Bozok Üniversitesi, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanındaki önemli organizasyonlarından TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli bir başarıya imza attı. Üniversitenin “IEEE Route 66” Takımı, festival kapsamında düzenlenen Çelikkubbe Hava Savunma Sistemleri Yarışması’nda Türkiye birinciliğini elde etti.

30 Eylül-4 Ekim 2026 tarihleri arasında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST Güneydoğu’da Bozok Üniversitesi de açtığı stantla yer aldı. Üniversitenin öğrencileri ve akademisyenleri tarafından geliştirilen bilimsel ve teknolojik çalışmalar festival alanında ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Bozok Üniversitesi Teknofest’te Zirvede (2)

KPSS ön lisans heyecanı başlıyor: Sınav için uyarılar yapıldı
KPSS ön lisans heyecanı başlıyor: Sınav için uyarılar yapıldı
İçeriği Görüntüle

581 takım arasından Türkiye birinciliği

Çelikkubbe Hava Savunma Sistemleri Yarışması’na toplam 581 takım başvuru yaptı. Bozok Üniversitesi “IEEE Route 66” Takımı, geliştirdiği projeyle yarışmayı Türkiye birincisi olarak tamamladı.

ASELSAN yürütücülüğünde gerçekleştirilen yarışmada, hava tehditlerine karşı algılama, takip, karar verme ve müdahale kabiliyetlerinin geliştirilmesine yönelik özgün ve yerli sistemlerin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Bozok Üniversitesi Teknofest’te Zirvede

Rektör Yaşar’dan öğrencilere tebrik

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Çelikkubbe Hava Savunma Sistemleri Yarışması’nda Türkiye birincisi olan “IEEE Route 66” Takımı’nı başarılarından dolayı tebrik etti.

Öğrencilerin teknoloji ve savunma sanayii alanındaki çalışmalarının gurur verici olduğunu belirten Rektör Yaşar, projede emeği bulunan akademisyen ve öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Bozok Üniversitesi’nin TEKNOFEST Güneydoğu’da elde ettiği Türkiye birinciliği, üniversitenin teknoloji ve savunma sanayii alanındaki çalışmalarının yanı sıra Yozgat adına da önemli bir başarı olarak kayıtlara geçti.

Muhabir: İrem Çitak