Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026 KPSS Ön Lisans, 4 Ekim 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek. İki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açık öğretim programlarından mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek adayların katılabileceği sınav, 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da yapılacak.

Bu yıl sınav için toplam 1 milyon 593 bin 198 aday başvuruda bulundu. Sınav merkezi sayısı ise adayların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla 25 artırılarak 160’a çıkarıldı.

Kpss Ön Lisans Heyecanı Başlıyor Sınav Için Uyarılar Yapıldı (1)

Adaylar Saat 10.00’dan Sonra Alınmayacak

KPSS Ön Lisans saat 10.15’te başlayacak. Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Toplam 120 sorunun yer alacağı sınavda adaylara 130 dakika cevaplama süresi verilecek. Sınav saat 12.25’te sona erecek. Ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylar ise 30 dakikaya kadar ilave süre kullanabilecek.

Sınav Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

Adayların sınava gireceği yer bilgisini gösteren sınav giriş belgeleri ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden erişime açıldı.

Adayların sınav günü herhangi bir sorun yaşamaması için belgelerinde yer alan sınav merkezi ve bina bilgilerini önceden kontrol etmesi gerekiyor.

Nüfus Müdürlükleri Açık Tutulacak

Kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı bulunmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğrafı yer almayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak.

Uygulama, kimlik belgesi nedeniyle sınava giriş konusunda sorun yaşayabilecek adayların gerekli işlemlerini tamamlayabilmesi amacıyla gerçekleştirilecek.

Sonuçlar 30 Ekim’de Açıklanacak

2026 KPSS Ön Lisans sonuçları 30 Ekim 2026 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak.

Yeni bir sınav yapılamaması durumunda ise mevcut sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerliliğini koruyacak.

KYK ek yurt başvuruları başlıyor mu? İşte beklenen tarih
KYK ek yurt başvuruları başlıyor mu? İşte beklenen tarih
İçeriği Görüntüle

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy’un açıkladığı verilere göre sınava başvuran 1 milyon 593 bin 198 adayın 989 bin 326’sı kadın, 603 bin 872’si erkeklerden oluşuyor.

En fazla başvuru İstanbul, Ankara ve İzmir’den geldi. Lefkoşa’da ise 1.249 aday sınava katılacak.

4 Bin 293 Aday Ücret Ödemedi

Sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları sınav ücretinden muaf tutuldu. Bu kapsamda 4 bin 293 aday söz konusu haktan yararlandı.

Ceza infaz kurumlarında sınava uygun hale getirilen 110 bina da sınav kapsamında kullanılacak. Bu binalarda toplam 488 aday sınava girecek.

Kaynak: Haber Merkezi