Günlerdir basından arkadaşlar Yozgat’ın durumunu işsizliğe  çözümü ve yatırımların neler olması gerektiğini yazıyorlar.
Herkes bu göçler olmasın Yozgat layık olduğu hakettiği konuma gelsin diye adeta çırpınıyor. Bu önemli bir konu devamlıda gündemde olması gerekiyor. 
Bunu da gazetecilerin yazması ve Yozgat’lının sesini duyurması lazım ki ancak sonuca ulaşılsın.
Yozgat hepimizin bildiği gibi gün gün erimekte nüfusumuz azalmakta ve insanlarımız iş bulamadığı karınlarını doyuramadığı  için memleketlerini terk etmekte başka diyarlarda ekmeğini aramanın peşinde koşuyor,bunu da yapmak zorunda  işini burada bulsa zaten gitmez.
Yozgat’a da siyasiler geliyor gidiyor ama Yozgat için dişe dokunur bir yatırımdan bahseden yok. Efendim tren geliyor, yollar yapılıyor,havaalanı yapılacak, üniversitenin kapasitesi artırılacak olduğunu duyuyoruz bunlar her vilayet için yapılan ve yapılması gerekenler.
Bunlar işsizliğe bir nebze çare olur ama işsizlik bence fazlada azalmaz. Yapılması gereken daha çok yatırım la Yozgat’ı en çok göç veren iller arasında üçüncü sıradaki durumundan kurtarmak. Yozgat’ın bu durumlara düşmesi bizleri sadece üzer.
Yapılması gerekenleri yapacak göçü önleyecek isdihdamı sağlayacak yatırımların bir an önce hayata geçmesi lazım yoksa Yozgat’tan göç önlenemez siyasilerimizden bunlara çözüm bulmalarını bekliyoruz.
Yozgat’ın meclise gönderdiği siyasilerimiz bunu yapacak güce ve kapasiteye zaten sahipler.
Hadi Yozgat için daha çok çaba gösterelim.
Çünkü Yozgat ve Yozgat’lı hep daha iyi şeylere layık.