YOZGAT şehir merkezindeki yaya kaldırımların yenilenmesi için anket çalışması yapılacakmış, öyle denildi. Eğer Lise Caddesi'ndeki esnaf ve yayalar caddedeki kaldırımların kaldırılması yönünde bir karar verirse değiştirilecek, aksi durumda değişim yapılmayacak. Öyle dendi.

Yaya kaldırımlar yapıldığı dönemde de sorun olmuştu. Tepkiler vardı. ''Yozgat kış memleketi, şu ana kadar yapılan kesimlerdeki kaldırımlar tuzak gibi oldu, yol yakınken vazgeçin denildi'' olmadı. ''Yozgat'ta eski kışlar kalmadı, kar yağmıyor'' denildi, yapıldı. Şimdi anket yapılacak, ''Değişsin'' denilirse, değiştirilecek, ''Değişmesin'' denilirse değiştirilmeyecek. Bana pek doğru bir yaklaşım gibi gelmiyor. Anlatayım...

Belediye, her yıl bir çalışma yapmak yerine mevcut durumu çok iyi analiz ederek, kalıcı bir proje çalışması yapması gerekir. Beş yıl sonra ''Bu da olmadı, yenisini yapalım!'' noktasına gelinmemeli. Yozgat'ta eski kışlar yok. Doğrudur ama Yozgat'a eskisi gibi kar düşmese bile günün belirli saatleri dışında buzlanma söz konusudur. Yani öğlen saatleri dışında kış aylarında buzlanmalar olmaktadır. Buna göre hareket edilip, bir çalışma hayata geçirilmeli.

Meydan yeri düzenlemesi yapıldı, devam ediyor. Saat Kulesi bölgesindeki trafik yoğunluğu da dikkate alınarak bir çalışma yapılabilirdi. En azından sağa dönüşler bekleme yapılmadan yapılabilecek hale getirilebilirdi. Söküldü yenileri yapıldı. Lise Caddesi'nde de sökülüp yapılacaksa, esnaf bir yıl mağdur edilecekse anket sonucu şimdiden bellidir.