Yazımın başlığına bakıp da yenilgiye kılıf hazırladığımızı, yazacaklarımın klasik bir hakem hatası olduğunu falan düşünürseniz, yanıldığınız tüm yazıyı okuyunca anlayacaksınız.
İlimizi Bölgesel Amatör Lig'de temsil eden takımımız Sorgun Belediyespor hafta sonu Ankara'da Akyurt Belediyespor ile karşı karşıya geldi.
Oldukça güzel bir havada oynanan maç bundan öncekilerde olduğu gibi, yine ev sahibi takımın ataklarıyla başladı.
Sorgun Belediyespor Teknik Sorumlusu Adnan Çağlar'ın yeni transfer edilen 6 oyuncudan 5'ini birde sezon başından beri hiç forma giymeyen Kalece Mehmet Canı'ı ilk 11 de oyuna sürerek takım kurgusunda yarıdan fazla oyuncuyu değiştirmesi takımımızın oyununu olumsuz etkiledi.
Defansın sağ kanadında ki Taner alıştığı yerin dışında oynayınca çok hata yaptı ve önünde oynayan Harun'a destek veremedi. Defansın sol kanadında oynayan Burak hiç hazır değildi. Maç boyunca defansın iki kanadı yol geçen hanına döndü. Ortada oynayan Yunus ise arkadaşları ile uyumsuzdu. Orta sahada forma giyen Hanifi takımın en iyisi olarak göze battı. Hanifi'nin gelecek maçlarda çok daha iyi olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. İleri uçta oynayan Raşit de gelecekte iyi olacak ama, henüz hazır değil. İşte bu görüntülerin ışığı altında bile Sorgun Belediyespor bu maçtan üç puanla ayrılabilirdi. Ayrılabilirdi diyorum, böyle bir hakem rezaleti yaşamamış olsaydı.
-Maçın hakemi Arif Gümüş rezalet kararlara imza attı
Gelelim maçın hakemi Arif Gümüş'e. Ben bu adamın hakem falan olduğuna inanmıyorum. Futbol maçlarını televizyondan izleyen sıradan bir vatandaşı getirip, hakem diye sahaya çıkarsalar, bundan daha iyi maç yönetir. Maçın başından sonuna kadar saçma sapan kararlar veren hakem Arif Gümüş, bir ilköğretim okulu öğrencisi gibi oyuncuların, taraftarın etkisi altında kaldı.
Sorgun Belediyespor'un ilk yarının son dakikasında ve ikinci yarının ilk dakikasında iki gol bulup öne geçmesinin ardından, ev sahibi takımın itirazlaır had safhaya ulaştı ve hakem Arif Gümüş ardı ardına çok büyük hatalar yapmaya başladı.
Gelin bu hataları şimdi sıralayalım:
Hata 1: Hakem 80. Dakikaya kadar bizim sayabildiğimiz 14 sarı kart gösterdi. Bunlardan 9 tanesi ev sahibi ekibe 5 tanesi bize. Ev sahibi ekibin hemen tüm oyuncuları sarı kart görünce de itirazlar devam etti. Ne hikmetse bundan sonra onlara bir daha sarı kart çıkmadı.Kendisine küfreden ev sahibi takımın oyuncularını bile görmezden geldi. Bu dakikaya kadar ev sahibi ekipten en az 3 kişinin ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi gerekiyordu, görmedi.
Hata 2: Akyurt Belediyespor'un 2-2 den sonra gelen galibiyet golünde sağ kanattaki oyuncunun en az bir metre ofsaytta olduğunu gören hakem tüm ikazlara rağmen bunu da es geçti ve golü verdi.
Hata 3: Sorgun Belediyespor'un Aykut'un ayağından kazandığı beraberlik golünde defansın en az bir metre gerisinden fırlayan Aykut'un golünü ofsayt diye iptal etmek istedi. Yardımcı hakemin ısrarla orta sahaya koşması nedeniyle golü vermek zorunda kaldı ve maçı 6 dakika uzattı.
Hata 4: Vermek istemediği golü affettirmek niyetiyle uzatmaları oynatmaya başlayan hakem öyle büyük bir hata yaptıki. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir penaltı icat etti.
Buna hata denmez, bu resmen katliam. Uzatmaların üçüncü dakikası oynanırken ev sahibi ekip kendine göre sol taraftan bir atak geliştirdi. Ceza sahasına kesilen top tüm oyuncuları aştı ve ceza sahasının sağ çizgisinin içinde bulunan ve en yakınındaki oyuncunun 5 metre uzağında olduğu oyuncuya geldi. Bu oyuncu önce kafayla topu geri ceza sahasına doldurmak istedi. Yetişemeyince havaya zıplayarak eliyle müdahale etmek istedi ve yere düştü. Biz bu oyuncuya sarı kart gösterecek derken, ne sağında, ne solunda hiçbir oyuncu olmayan bu oyuncunun hareketini hakem olacak Arif Gümüş penaltı ile ödüllendirdi. Üstüne üstlük pozisyona itiraz eden Yücel'e de ikinci sarıdan kırmızı gösterdi.
Bu penaltı pozisyonuna en az bizim kadar ev sahibi takımın oyuncuları, yöneticileri ve taraftarları da şaşırdı. Hepsinin penaltı için ortak yorumu, ceza sahası içerisindeki 9 kusurlu harekete bir yenisi daha eklendi.
Diyecek ve yapacak bir şey yok. puanlarımızı çalan bu hakemi Allah'a havale ediyorum.