Akıllı evler, akıllı arabalar derken akıllı kimliklerde 2013 itibariyle artık yanımızda olacak. Akıllı Kimlik kartlarının pilot olarak uygulandığı il şimdilik Bolu.
 
Halen kullanılmakta olan pembeli, mavili nüfus cüzdanlarından önce mektup zarfı boyutunda, defter gibi sayfaları olan nüfus cüzdanlarının olduğu günler vardı. Hey gidi günler… Akıllı Kimlik Kartlarının boyutu ise bankamatik kartları kadar.10 yıllık çalışmanın ardından oluşturulan akıllı kimliklerin kullanımı kolay, pratik olacağı söyleniyor.
Pasaport, bilet işlemlerinde, kamu binaları girişlerinde, stadyumlarda, sinemalarda, okullarda, vapur-tren-tramvay-metro- otobüs gibi toplu taşıma ulaşım araçlarında akıllı kimlik kartları kullanılacağı bildiriliyor. Tüm bunların yanı sıra giriş kartı olma özelliği de bu kartlarda mevcut.
Sağlıktan ulaşıma, bankacılık işlemlerinden sosyal güvenliğe kadar pek çok alanda  kullanım kolaylığı getirmesi bekleniyor. Daha başka önemli özellikleri de olan akıllı kimlik kartları şimdiden hayırlı olsun.
*
Kıta harflerinin isimleri hepsi aynı harfle başlayıp aynı harfle bitiyor.
*
Bir meşe ( Pelit) ağacı 50 yaşına gelmeden meşe palamudu vermiyor.
*
İlk çamaşır makinesi 1907 yılında Hurley Machine tarafından icat edildi.
*
Dünyadaki 3500 yılın sadece 230 yılı barış içinde geçip gitmiş.
*
Yusufçuk böceğinin (Helikopter böceği) tam 30.000 tane gözü vardır.
*
Avrupa’da uygulanan “Erasmus” yüksek öğretim programı ismini Hollandalı bilim adamı olan Desiderius Erasmus’tan almıştır. (1465- 1536)
*
 Trafikte bazı sürücüler adeta beyinleri lensli gibi araç kullanıyorlar.
*
12. 12 .2012 Kıyamet senaryosu çok fazla mayalanmadı mı ?
 
*
 İnsanlar, güller arasında dikenler bulunduğundan şikayet edeceklerine, dikenler arasında güller yaratıldığına şükretmelidir.  Hz. Mevlana