Yozgat’ta gündem durgun. Şehir sessiz ve sakin. Ramazan ve bayramın ardından herkes kendi kabuğuna çekilmiş bir durumda anlayacağınız. Bu durgunluğa ve sakinliğe sanırım Türk Yıldızları son verecek.
***
Nasip olursa Pazar günü semalarımızı süsleyecek olan Türk Yıldızları Akrobasi Timi Yozgat halkına daha önce görmediği bir gösteri gerçekleştirecek.
***
Hemen altını çizelim Türk Yıldızları’nın gerçekleştireceği gösteri bir eğlence veya eğlendirmeye yönelik faaliyet olmayacak. Türk Hava Kuvvetleri’ne duyulan güveni artırmak, dostumuza güven- düşmana korku salmak, gençliğe havacılığı sevdirmek gibi amaçlarla yapılacak gösteri.
***
Gösteriyle ilgili yapılan toplantıda Sayın Valimiz Abdulkadir Yazıcı basın mensuplarına da programla ilgili görüş ve önerilerini sorduğunda aklıma gelmeyen, ancak toplantı bitiminde akıl ettiğim bir önerim olacak acizane…
***
Uygun olur mu bilmem ama o gün Yozgat Belediyesi Mehter Takımı’nı da Nohutlu Tepe’ye çıkaralım. Ecdadın şanlı ordusunun göz bebeği olan Mehter ile ordumuzun gözbebeği Hava Kuvvetleri’ni bir araya getirelim.
***
Mazi ile ati arasında bir köprü kuralım yani. Düşünsenize Nohutlu Tepe’de vurulan kös Çamlık’ta ve alanda duyuluyor, önce mehter ardında ise Türk Yıldızları hem yeri, hem göğü titretiyor.
***
Programın formatına uyacağını, ayrı bir renk, milli ve manevi bir coşku katacağını düşünüyorum. Acizane fikir ve öneri benden, takdir ve karar ilgili makam sahiplerindendir.