Bozok Üniversitesi’nde öğrencilerin gerçekleştirdiği yol kapama eyleminin ardından Üniversite ve öğrencilerin güvenliğine yönelik ‘Özgür ve Güvenli Üniversite Koordinasyon Toplantısı’yapıldı dün. Bizzat Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleşen toplantıya tüm ilgili ve yetkili kurum amirleri ve yöneticilerde katıldı.
Toplantının amacı kampüste son zamanlarda meydana gelen güvenlik, trafik ve ulaşım gibi konularda yaşanan temel sorunların çözümü için reçete üretmek ve çözüm geliştirmekti. Konuyla ilgili yapılan sunumlar ve görüş alışverişinin ardından Yozgat’ın ‘Güven ve Huzur şehri’ olduğu söylemi atıldı ortaya.Toplantıyı yöneten Vali Yazıcı Yozgat’a gelen tüm öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim almalarını arzu ettiklerini ve bunun için ilgili tüm kurumlarla birlikte sorunları çözüme kavuşturacaklarını söyledi ve toplantı son buldu.

Peki yapılan toplantı sonucu bu sorun ve sıkıntıların çözümü için bir formül geliştirildi mi ? Hayır.
Başta Üniversite Rektörü Tamer Uçar’ın sürekli gündeme getirdiği Atatürk Yolu’nun kampüs dışına alınması veya benzeri bir proje gündeme getirildi mi?
Özellikle bayan öğrencilerin trafik magandaları tarafından uğradığı sözlü tacizler, laf atmalar için bir formül geliştirildi mi?
Kampüs çevresinde gerek trafik güvenliği gerek asayiş yönünden emniyet geçici tedbirlerin dışında kalıcı olarak bölgede ne yapacak ?
Yozgat’ın mücavir alan sınırlarını genişlettiğini beyan eden ve Sarıhacılı ile Divanlı’yı Yozgat’a mahalle olarak bağlayan Yozgat Belediyesi Divanlı’dan Yozgat’a daha yakın olan  kampüs çevresinde gece karanlığını engelleyecek bir çalışma yapacak mı?
Yurt ve kampüs çevresinde gerek otobüsler için, gerekse öğrenciler için bağlantılı yollar, güvenli cepler inşa edecek mi?
Sonuç olarak dünkü yapılan toplantıda bu ve benzeri sorulara cevap alamadık.
Sahi kalıcı çözüm ne olacak?  
Son kararınız nedir ?