Her şeyi bilme özelliğine sahip arama motoru google’ye ‘Şibi’ yazdığım zaman bir sonuç veremiyor. Şibi’nin ne anlama geldiğini ve ne demek olduğunu google’de bilmiyor. Bilmemesine de sevindim şahsen. Şibi yöresel kalmayı başarmış ve bu toprakların dışına pek çıkmamış demek ki.
***
Gelelim esas konumuza. Bu şibi muhabbeti nerden çıktı diyenlere cevap verelim. Has Yozgatlıların bildiği gibi şibi Yozgat’ta ördeğe verilen bir isim. Ördeğin Yozgat’ta ki karşılığı. Yozgat Belediyesi terminal yanına bir park inşa etti ya hani. Adına da Kuğulu Park denildi. Bu şibi mevzuu oradan çıktı anlayacağınız.
***
Parkın başına vardığımda kafamda bir ampül yandı ve kendi kendime dedim ki kuğu Ankara’nın kuğusu, martı İstanbul’un martısı buraya şibi yakışır.  Yozgat’a güzel ve estetik yeni bir mekan daha kazandıran belediyeye teşekkür ederim. Bir reklam vardı hani ne diyordu orada  “Küçük dokunuşlar, büyük mutluluklar yaratır”.
***
Söz konusu park küçük bir hizmette olsa, çevre illerimizde her mahallede benzeri veya daha büyüğü bulunsa da belediyenin bu küçük dokunuşu,  halk üzerinde büyük mutluluğa sebep oldu. Belediye’nin kendi sloganıyla “yüz güldüren” bir hizmet oldu. Parkın başında fotoğraf çektiren ve kuğuları görmeye gelen vatandaştan bunu anlıyoruz.
***
Benim şibi meselesine gelirsek kendimce küçük bir öneridir. İşin içine biraz mizah katmak, yapılan işe veya hizmete bir tutam Yozgat ekelemektir. Kuğu ile şibi aynı anda yüzer mi bilmem ama o havuza bizim şibiler de pek yakışır vesselam. 
***
Terminale ayak basan bir yabancı için şibi ilgi çeker, merak uyandırır. Hele parkın uygun bir köşesine  “Şibili Park” yazdığın an şibiyi anlatacak bir rehbere bile ihtiyaç duyulur. Takdir belediyenindir. İnşallah Yozgat’ta mavi ile yeşilin daha iç içe olduğu, çok daha büyük parklar da görürüz. Hayırlı olsun.