Ey Ahali!..
Ey Yozgat halkı!..
Duyduk, duymadık demeyin…
Allah’tan bir mani olmazsa, Cuma günü, Cuma namazının ardından siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri, gençlik teşkilatları öncülüğünde, tüm Yozgat halkı teröre karşı ortak tepki yürüyüşü gerçekleştirecek.
Bu yürüyüşte AK Parti, CHP ve MHP il başkanları yan yana, omuz omuza olacak.
Yine AK Gençlik, CHP Gençlik Kolları, Ülkü Ocakları, Alperen Ocakları, Anadolu Gençlik Derneği ve TÜGVA mensubu gençlerde yan yana, omuz omuza Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılacaklar.
Sadece onlar mı?
Tabi ki hayır.
Sizlerde davetlisiniz.
Ak sakallı dayılar, emmiler halalar, teyzeler yengeler, hanımlar beyler, bibiler…
Hepiniz Cuma günü teröre ortak tepki vermek için bu yürüyüşe davetlisiniz.
Yukarıda saymış olduğum üç partinin il başkanı ve Yozgat toplumunu yüzde 99 temsil eden STK ve gençlik teşkilatlarının başkanları Zafer Türk Mutfağı’nda bir araya gelerek bu kararı aldı.
Birlik ve beraberlik, kardeşlik ve kucaklaşma noktasında hem fikir olundu.
Bizler aracılığıyla da bunun tüm ahaliye duyurulması istendi.
Özellikle üç siyasi partinin il başkanı içimizi ısıtan konuşmalar yaptı.
Onlar konuşurken, AK Parti’li, CHP’li, MHP’li, BBP’li, Saadet Partili vatandaşların birbirine sarıldığını ve kucaklaştığını hissettik.
Özetle ne dedi il başkanları?

HARUN BAŞKAN
“Yapacağımız yürüyüşte ortak tepki koyalım. Teröre hizmet etmeyen türden bir yürüyüş olsun. Bu organizasyonu tertip edenlerden Allah razı olsun. Bu toplantıda Yozgat olarak bir bütün olduğumuzu görüyorum. Yürüyüşte biz il başkanlarına söz dahi verilmesin. Eğer bizim konuşmalarımız birlik ve beraberliği artırmaya vesile olur, kardeşliğimizi pekiştirecekse söz verilsin, yoksa konuşmasak da olur”.
Yüreğine sağlık sağ ol, var ol Harun Başkan.

ABDULLAH BAŞKAN
“Terörün dini, imanı, mezhebi ırkı yok. Biz bu vatanı Çanakkale ruhuyla kurduk. Biz bu hain terör belasına bu ülkeyi teslim etmeyiz. Bugünlerde birbirimizi daha çok sevmek ve anlama zorundayız. Gençlerimiz ise provokasyonlara gelmemeli. Devletimiz bir hukuk devletidir. Kolluk kuvvetlerimiz gerekeni yapar. Makamlar gelip geçicidir. Yarın bir düğün veya cenazede birbirimizin gözünün içine bakarak konuşabilmeliyiz. Gün siyaset değil, bir olma zamanıdır.
Yüreğine sağlık sağ ol, var ol Abdullah Başkan.

ETHEM BAŞKAN
“Vatan evlatlarının düştüğü durum ve ailelerin feryadı bizleri yaralıyor. Vatan dara düşerse parti ayrımı olmaz. Etrafımızda bombalar patlarken iktidar veya muhalefet olmanızın pek bir anlamı yok. Keşke her konuda böyle bir araya gelebilsek. Türk Milleti bu tür zor zamanlarda birbirine kenetlenmeyi ve milli ruhu ortaya çıkarmayı başarmıştır. Yozgat ise bu noktada her zaman en öndedir. Bu yürüyüşle bunu bir kez daha göstermiş oluruz. Ayrıca bu hassasiyeti şehit cenazelerimizde de göstererek binlerin katılımıyla onları uğurlamamız lazım. Bu ruhu diri tutmamız lazım”
Yüreğine sağlık, sağ ol, var ol Ethem Başkan.
Birlik ve beraberliğiniz hep böyle daim olsun diyorum.
Selametle
DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN
*Teröre tepki için bir araya gelen ve siyasi düşüncelerini kapının dışında bırakan gençlik teşkilatlarını.
*İstişare toplantısında ‘Mevzubahis vatan ise gerisi teferruattır’ anlayışında birleşen siyasi parti il başkanları ve STK temsilcilerini.