Uygulamalı eğitimlerin verildiği kursta kursiyerler, hem profesyonel makyaj tekniklerini öğreniyor hem de alacakları belgelerle kendi iş yerlerini açma ya da sektörde çalışma imkânı elde ediyor.

Vali Özkan ve protokolden Sorgun'da sanayi ziyareti
Vali Özkan ve protokolden Sorgun'da sanayi ziyareti
İçeriği Görüntüle

Yozgat Halk Eğitimi Merkezi'nde yürütülen makyaj uygulayıcı kursunda eğitimler devam ediyor. 15 kursiyerin kayıtlı olduğu kursta eğitimler uygulamalı olarak gerçekleştirilirken, kursiyerler günlük makyajdan profesyonel makyaj tekniklerine kadar birçok alanda eğitim alıyor.

Yozgat’ta Makyaj Kursu Umut Oluyor (4)

Yaklaşık 22 yıldır mesleğin içerisinde yer alan usta öğretici Saniye Karabacak, kursun hem meslek edinmek hem de istihdama katkı sağlamak açısından önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Karabacak, kurs kapsamında makyaj uygulamalarının yanı sıra güzellik ve kuaförlük alanındaki diğer modüllerin de açıldığını belirterek, eğitimlerin teorik bilginin yanında ağırlıklı olarak uygulamalı şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Kurs ortamının samimi ve verimli geçtiğini dile getiren Karabacak, kursiyerlerin mesleki becerilerini geliştirerek kısa sürede sektörde çalışabilecek seviyeye ulaştıklarını belirtti.

Yozgat’ta Makyaj Kursu Umut Oluyor (6)

Eğitimlerin sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verildiğini kaydeden Karabacak, bu belgenin meslek hayatında önemli avantaj sağladığını söyledi.

Karabacak, "Kurs sonunda kursiyerlerimiz sertifikalarını alıyor. Daha sonra Mesleki Eğitim Merkezi'ne başvurarak ustalık belgesi alma sürecini tamamlayabiliyorlar. Böylece kendi kuaför veya güzellik salonlarını açabilecek yeterliliğe sahip oluyorlar. İsteyenler ise mevcut işletmelerde çalışma imkânı buluyor" dedi.

Güzellik sektöründe belgeli personel çalıştırılmasının önem kazandığını vurgulayan Karabacak, birçok işletmenin artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan personel istihdam etmediğini ifade etti.

Yozgat’ta Makyaj Kursu Umut Oluyor (3)

Kurslardan mezun olan birçok kursiyerin sektörde çalışmaya başladığını anlatan Karabacak, "Daha önce eğitim verdiğimiz kursiyerlerimizden Yozgat'ta kendi iş yerini açanlar oldu. Antalya'da mesleğini sürdüren öğrencilerimiz de var. Yakın zamanda kursumuzu tamamlayan bir öğrencimiz de bir kuaför salonunda işe başladı. İsteyen ve emek veren herkes bu alanda kendisine yeni bir gelecek kurabiliyor" diye konuştu.

Yozgat’ta Makyaj Kursu Umut Oluyor (2)

Karabacak, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan meslek edindirme kurslarının özellikle kadınların ekonomik hayata katılımını desteklediğini belirterek, meslek sahibi olmak isteyen vatandaşları açılan kurslara katılmaya davet etti.

Muhabir: Alpaslan Demir