Boncuk işçiliği konusunda oldukça yetenekli olan Coşar, her bir tasarımını özenle ve sabırla hazırlıyor. Coşar, çeşitli boncukları bir araya getirerek özgün ve zarif takılar, kolyeler, bilezikler ve diğer aksesuarlar üretiyor. Yozgat'ta küçük bir dükkanda işlerini sürdüren Coşar, aynı zamanda gençlere de bu sanat dalını öğretmeye çalışıyor.
“Boncuk işçiliği sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir tutkudur” diyen Sevim Coşar, bu sanatla ilgili daha fazla insanın ilgisini çekmeyi hedefliyor.
“BİR RÜYAYLA BAŞLADIM”
İki çocuk annesi olan Coşar, çocuklarını liseye gönderdikten sonra bir boşluk hissettiğini ve o dönemde hobi olarak boncuk işlerine yöneldiğini anlattı. Ancak, bu hobi zamanla ona yeni bir kapı açtı. Bir gece rüyasında bir devlet dairesinde çalıştığını gören Coşar, bu rüyasını arkadaşlarına anlattı. Onların teşvikiyle işini büyütme fikri aklına yattı.
Evde yaparken bir heyecana geldiğini ve iş yeri açtığını belirten Coşar, “Bir gece rüya gördüm rüyamda bir koltuk gördüm koltukta ben oturuyordum devlet dairesi gibi bir iş gibi gördüm. Bu rüyamı arkadaşlarıma anlattım arkadaşlarım dedi ki ‘Abla sen neden dükkan açmıyorsun. Yaptığın işler çok güzel.’ Ama ben beceremem, yapamam desem de arkadaşlarım yaparsın dediler elin çok becerikli dediler. Daha sonra iş yerimi açmaya kara verdim” dedi.
“KURSLAR İLE İLK ADIMI ATTIM”
Bu işte kendini geliştirmek için kurslara başvuru yapan Caşar, “Halk Eğitim Merkezi’ne giderek müdüre boncuk kursunun açılmasını talep ettim. Merkez müdürü, kursun açılabilmesi için 13 kişi ayarlaması gerektiğini söyledi. Gereken kişi sayısını tamamladıktan sonra hem Halk Eğitim Merkezi’nde hem de Kız Meslek Lisesi’nde boncuk kurslarına katıldım. Burada aldığım eğitimlerle sertifikalarımı alarak kendi dükkanımı açtım” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN MALZEME GETİRDİM”
Dükkanını açtıktan sonra işlerinin hızla büyüdüğünü söyleyen Coşar, boncuk çeşitlerini artırmak için Türkiye’nin dört bir yanından malzeme getirdiğini belirtti. Hatta deniz kenarına gittiğinde özel taşlar toplayarak bunları da tasarımlarında kullanmaya başladı. Zamanla işyerine turistlerin de ilgi gösterdiğini dile getiren Coşar, boncuk satışlarını Amerika, İsviçre ve İngiltere gibi ülkelere de yapmaya başladıklarını ifade etti.
EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ OLDU
İşinde başarılı olmasının en büyük sebeplerinden birinin eşinin desteği olduğunu söyleyen Coşar, eşiyle birlikte çalıştıklarını ve onun da kendisine büyük katkı sunduğunu belirtti.
Coşar, “Eşim de öğrendi, benim olmadığım zamanlarda gelen kadınların takılarını yapıp teslim ediyor. Bu beni çok mutlu ediyor” dedi.
“HERKES BAŞARABİLİR”
24 Mart’ta emekli olacağını belirten Coşar, girişimci olmak isteyen kadınlara da mesaj verdi: "Evde oturup 'Ben ne yapabilirim?' diye düşünmek yerine, yaptıkları işin ilerisine baksınlar. Yaptığınız işi birileri fark ediyor ve zamanla sipariş almaya başlıyorsunuz. Eğer evde otursaydım çoktan çökmüştüm. Ama işimin başında durduğum için her gün kendimi daha iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.