YOZGAT doğduğumuz, yaşadığımız, hayaller kurduğumuz, dert edindiğimiz ve gelecek için; Umut bağladığımız şehrimizdir. Ata bucağı, ecdat yatağı, Türkmen otağı Bozok diyarı Yiğitlerin harman olduğu, at koşturduğu kahramanlar ve Şehitler yurdu... Vatan bildiğimiz için kutsal topraklar olarak adlandırıyoruz...
Şüphesiz ki ülkemizin her bucağı, her kölesi kutsaldır, yaşamaya ve övünmeye değer yerlerdir. Şehir ayrımı yapmayız, bir şehrimizi bir başka Şehire üstün tutmayız, tutamayız. Doğduğumuz ve vatan bildiğimiz şehir olarak Yozgat bizim için kutsaldır övgüye değerdir diyoruz. Önce vatan, önce Türkiye sonra yaşadığımız şehir: Yozgat ... 
    Farklı bir düşüncemi beyan etmek istiyorum. Kalkınma ve gelişme adına, sahiplenme ve Geleceğimizi daha aydınlık görmek  için Üzerimize Düşen görevler OLDUĞUNU düşünüyoruz. Kendi adıma diyorum ki: bu şehrin geleceği için ben ne yapabilirim? Bana Düşen görevler var mı? Var OLDUĞUNU düşünüyorum ve kendimi göreve çağırıyorum.
    Bu bir öneri, bu bir teklif ya da bir proje diye düşünün. Ekonomik gücüm yok, fikir ve düşünce gücümü kalemimi kullanmak isterim. Küçük tasarruflarımla da destek olma sözü veririm. Teklifim odur ki: Yozgat'ı ve Yozgat'ın sorunlarını masaya yatırmak üzere bir komisyon- grup ya da birlik oluşturmak uygun olacaktır. Ekonomik gücüm olsa bunu seve seve ben yapmak isterdim ama imkan meselesi. Sponsorluğunu birileri üstlenirse organize sözünü verebilirim.
    Nasıl mı? Her yıl Temmuz veya Ağustos ayının bir pazar günü belirlenip Yozgat Çamlık Milli Parkında bir araya gelip Yozgat ve sorunları Ela alınabilir. Bir yemekli toplantıda Yozgat ve Yozgat'a yatırım tartışılır, görüşler dile getirilir bazı kararlar alınıp Yozgat kamuoyuna yazılı olarak ilan edilebilir. Bu her yıl düzenli olarak devam ettirilir. 
    Sizce gerekli mi? Bence uygun olur. Siyasi ayrımları bir kenara bırakır Yozgat Sevdalılarını tesbit eder, ilden, il dışından ya da yurt dışından tüm Yozgatlı dostlarımızı tesbit edip belirlediğimiz bir liste oluştururuz. Grup oluştururuz organizeli olarak ilk toplantımızı yaparız. Bir komisyon- yönetim oluştururuz Toplantıları başlatıp ilk adımı atarsak gerisi gelir diye düşünüyoruz.
    Neye yarar? Yozgat'ı Konuşmak için fırsat yakalarız. Dayanışma ve Kaynaşma içinde oluruz. Yozgat'a yatırımları konuşuruz. Yozgat'tan Göçü tartışırız göçün önlenmesi için neler yapılabilir bunu tartışırız. Yozgat'ın sorunlarını masaya yatırıp çözüm önerilerini ele alırız. Her yıl bir iş adamımız - bir hayır severimiz sponsorluğunu üstlenebilir. Bu bir görüş bir tekliftir değerlendirmek hemşehrilerimize kalmış bir şey...
    Toplantıları ilçelerle bir arada yapıp Yozgat geneli olarak- Bozok Yaylası olarak ele almamız da mümkün. Çünkü ilçelerimizde de Kıymetli Saygın iş adamlarımız ve aydınlarımız var. Onları toplantı dışına itemeyiz, Onlarsız oyun kuramayız. Bu düşüncemizi onaylayan ve tasdik eden varsa ses versin, beri gelsin!
    Konuyu dile getirirken Yozgat TV 'nin elzem oluşu aklıma geldi. Yozgat için uluslararası uydudan yayın yapabilir televizyon Kanalı'na ihtiyacımız var hemde bu elzem ve Şart!  Yozgat Sevdalıları Buluşması Projemizi kamuoyuna takdim ederken Yozgat TV konusunu da göz ardı etmemiz mümkün
Değildir. Bu önerimize- projemize ne dersiniz? Lütfen sesinizi yükseltin ve bir kıvılcım başlatalım. Siyasi ayrımları, Aykırı Düşünceleri elimizin tersiyle itip: "Yozgat Sevdalıları Buluşmasını" başlatalım. Siz ne diyorsunuz?