Başkanlığını onurlu duruşu ve vefalı hizmetleriyle herkesin takdirini kazanıp, güvenilerek sevilen Sayın İbrahim ÇETİN’in yaptığı Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu; kuruluş amacına uygun, hemşehrilerine odaklı, tarafsız, görevini layıkıyla yapan dürüst bir kültür kurumu niteliğinde. Başkan ÇETİN, birbirinden değerli Hüseyin AKGÜN, Erkan AKKAYA, Müslüm BOZKURT, Zeynel GÜVENÇ, Hakan YILMAZ ve Musa GÖKÇE gibi asaletli şahsiyetlerden teşkil yönetim kuruluyla, hiçbir unvan ve hiçbir güç karşısında eğilmeden, dik, omurgalı ve asil bir duruş göstererk Ankara’da herkese; “Bunlar yiğitlerin harman olduğu şehrin çocukları” dedirtiyorlar.
Biliyorsunuz ki hemşehri dernek federasyonları, ait olduğu ilin geleneklerini korumak, yaşatmak ve geliştirmek için tesis edilen kültürel yapılanmalardır. Yozgat ve insanına katma değer sağlayabilecek tüm branşlardaki analitik fikirleri yarıştırıp, objektif kriterlere dayanan talepleri analiz ederek devlet otoritelerine ulaştırmak, şehri ve hemşehrileri için kazanç yolları aramak, eğitim, istihdam ve tanıtım başta olmak üzere her konuda imkan temin ederek adaletli dağılımını sağlamak onların asli görevleridir.
Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu, insan merkezli düşüncelerde birleşen karakterli yapısıyla ihtiyaç sahibi kimselere onurlarını kırmadan ulaştırdığı ayni ve nakti yardımları, teşvik edici eğitim bursları, mesleki kurslar, sertifikasyon programları, istihdam olanakları, yatırımlara yönelik teşvik girişimleri, imkanları kısıtlı gençlere ayda 2 kez eşyalarıyla birlikte yaptırdığı düğünler, farklı branşlarda ödüllü spor müsabakaları, şairler, yazarlar, ozanlar ve kültür insanlarına yönelik dinleti ve fasıl programları, üyeleri ve hemşehrilerinin acı tatlı özel gün ve gecelerine dönük ziyaretler, alanında uzman akademisyenlerce tertip edilen bilgilendirme seminerleri, yöresel yemek, oyun ve kültür günleri, Yozgat’ın sorunlarına olumlu neşter vurabilecek mevki ve makamlarla münasebetler, çözüme yönelik etkili girişimler, yetkin ekipler ve saygın şahsiyetlerle sürekli güven veren birbirinden nitelikli faaliyetler yapıyorlar. Şubelere ayrılmış görev dağılımıyla hizmetlerde adeta yarışır gibi örnek ilklere imza atarken, gençlik kolları, kadın kolları ve diğer branşlardaki yetkilendirilmiş üniteleriyle temsil yetisine sahip yöneticileri, imrenilir güzellikler üretiyorlar.
Geçtiğimiz gün Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanlığınca organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine davet edildik. Yargı, siyaset, ticaret, bürokrasi, basın, İş dünyası, akademik camia ve sivil toplum platformlarından onlarca davetlinin yanında farklı memleketlerden iştirak eden elit misafirler vardı. Rezerve veya protokol bölümlerinin ayrılmadığı, eşitlik ve hakkaniyet ilkesiyle erken gelenin istediği mekana oturabileceği, her insanın değerli sayıldığı demokratik bir ortam dekore etmişler.
Birbirinden estetik güzelliğe ve en çok çeşite sahip  çiçekleri, kibar gönlü ve cömertliğiyle bilinen Ankara’nın en ünlü çiçekçisi Sayın Atilla ERKILIÇ tarafından katılan herkese rengarenk çiçekler takdim edilerek konuklar karşılandı.
Kadın Kolları Başkanı Fatma NAZLIGÜL çok görgülü, kültürlü, ince ruhlu ve zarif bir hanımefendi. Herkesin güvendiği, emektar ve çalışkan bir insan. Çok mükemmel, donanımlı ve güleryüzlü bir ekibi var. Hepsi birbirinden ince, güzel gönüllü, zarafet ve nezaket sahibi Türkan ŞAHİNGÖZ, Aynur YILDIRIM ve Pembe YILMAZ gibi fedakar arkadaşlarıyla, Yozgat ve Yozgatlı için karşılıksız emek harcıyorlar. Bu güzel hanımefendiler hınca hınç dolu salondaki herkesi kendi evlerine gelmiş birer misafir gibi karşılayarak tek tek ilgilendiler.             
Sanat otoritelerinin Türkiye’de en güzel saz çalan ve en duygulu türkü söyleyen kişi deyip, “Sanatçıların Kralı” diye adlandırdıkları hemşehrimiz Kasım BOZKURT, yoğunlaşan  istekleri kıramadığından gecenin geç saatlerine kadar farklı havalarda türküler söyledi. Masaların etrafı onlarca halay ekipleriyle döndü durdu. Deyişlerin ustası Gülseren KILIÇ ise icra ettiği eserlerle katılımcıları mest etti. Şiirler okundu, sohbetler edildi, yemekler yendi. Çankaya Belediyesinin Efsane Başkanı Sayın Haydar YILMAZ’da birbirinden güzel türküler söyleyerek bu mutlu günü taçlandırdı.
Başta Federasyon Yöneticileri olmak üzere emeği ve değeri herkes tarafından saygıyla bilinen Yurdagül GÖKKURT ve Kıymet KILIÇARSLAN hanımefendiler, her zamanki gibi sevgilerini katarak pişirdikleri lezzetli yemeklerini eşsiz güleryüzleriyle ikram ettiler. Hanımların bu mutlu gününde Federasyon emektarları Sinan Bey, Tuncay Bey ve Emrah Bey güllerle süslü masalara çeşit çeşit salata, yemek ve meyve servisi yaptılar.
Kadın Kolları Başkanı Fatma NAZLIGÜL, biz Yozgatlılar birbirimizle sadece akraba değil, aynı çatı altında yaşayan çekirdek bir aile gibiyiz. Bu güzel hissi herkese kabul ettireceğiz dedi. Aynur YILDIRIM ise herkesin Yozgat için yapabileceği bir fedakarlığı ve samimiyeti olmalı derken, Pembe YILMAZ ise bir insanın mertliği, dürüstlüğü ve dik duruşunun göstergesi, Yozgat’a beslediği niyet, yaptığı katkı ve uğraştığı alanla ölçülmeli dedi. Türkan ŞAHİNGÖZ ise birbirimizden hiç kopmadan, ayrışmadan, siyasi düşünce, ibadet ve gelenek farklılıklarımızın hepsini Yozgat adında birleştirerek insani erdemlerle  imrenilir güzelliklere imza atacağız dedi.
Başkan Fatma NAZLIGÜL, mikrofon hakimiyeti yüksek, diplomasi dilini iyi kullanan ve çok güzel konuşan donanımlı bir hanımefendi. Eleştirileri yapıcı, kimseyi kırmadan, kurumları yıpratmadan etkili mesajlar veren kültürlü, görgülü güven duyulan bir değerimiz. 
Günlerce emek vererek hazırladıkları bu güzel programın şanslı sunucusu ise Bendenizdim. Aynen hazırladıkları formatta sunulması, disiplinden dışarı çıkılmaması  konusunda ricada bulundular. Dostluklar hırpalanıp  güven sarsılır, kültür kurumu kimliğimizden çıkıp farklı amaçlara alet olabiliriz endişeleriyle gecede siyaset konuşulmasına asla izin vermediler.  
Siyasi ve sosyal görüşleri farklı olan insanların bile güzel karakterinde birleşerek çok sevdiği misafirperver Federasyon Başkanı İbrahim ÇETİN, memleketi nere olursa olsun Ankara’daki tüm güzel gönüllerin birleşme noktası statüsünde. İletişim kurallarını iyi bilen, çalışkan ve asaletli yönetim kurullarıyla, kültür kurumu kimliklerine uygun kaliteli hizmetler üretirken, hemşehri fedreasyonları, spor, sanat, sendika, konfederasyon vs. her türlü tüzel oluşumlara ilkleriyle örnek oluyorlar. Ekonomik imkanları kısıtlı olmasına rağmen, amacına uygun dürüst niyetleri, omurgalı duruşları ve saygın şahsiyetleriyle vaad ettiklerini fazlasıyla gerçekleştiriyorlar. Yanıltıcı vaadler, kısır hizmetler ve zaman kazanmak için aldatmaya yönelik ötelenmiş projelerden bahsedip kimseyi kandırmıyorlar.
Yozgat kadının asaleti, fazileti ve hanımefendiliğini yansıtan, kültürü, görgüsü ve misafirperverlikleriyle hepimizin gönlünde taht kuran Sayın Fatma NAZLIGÜL’e, Sayın Aynur YILDIRIM, Sayın Pembe YILMAZ ve Sayın Türkan ŞAHİNGÖZ’e fedakar emekleri ve bizlere yaşattıkları eşsiz gurur için gönüller dolusu teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sizlere başımızda taç olarak olarak başarılarla dolu güzel bir hayat dilerken İleri Gazetesi olarak tüm Yozgat adına 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü Yozgat dolusu selamlarımızı sunarak kutluyoruz. İnanıyoruz ki sizin bu kutsal emek ve örnek ilklerinizden kazanan sadece Yozgatımız değil, Türkiyemiz olacaktır.
Hepinizde baştacısınız, gönüllerdesiniz.