<span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;"> Masraflarının bir bölümünün Yozgat İl Özel İdaresi tarafından karşılandığı karpuz üretimi için Yazılıtaş, Kodallı ve Büyükören köylerinde toplam 500 dekarlık bir alanda ekim yapıldı.<br /> İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı ziraat mühendislerinin destekleriyle ekilen karpuzlarda ilk ürünler alınmaya başlanarak pazara getirildi.<br /> Adana ve Diyarbakır'da karpuz hasadının sona ermesinin ardından, Sorgun'da üretilen karpuzların pazara inmesi bu yıl daha uzun süre karpuz yeneceğini gösteriyor.<br /> Kodallı köyünde 23 dönümlük bir alanda karpuz ekimi yapan Hayati Yılmaz, ektiği alandan 80 ton karpuz alacağını tahmin ettiğini belirtti.<br /> Yılmaz, hasadı yapılan karpuzların pazarlanmasında sıkıntı çektiklerini dile getirerek, ''Sorgun İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından bize ekim yapılırken pazar sıkıntısı olmayacağını söylemişlerdi. <br /> Ben ilk ürünümü aldım. Traktörüme yükledim ve Sorgun'a getirdim. İki gündür buradayım daha yarısını satabildim. Böyle giderse tarladaki karpuzlarım çürüyebilir'' diye konuştu.<br /> <br /> </span></span>