1 Kasım seçimleri için partiler il ilçe teşkilatlarına stat verdiler, seçim beyannameleri ile kamuoyunun dikkatini çekmeye başladılar. Adına erken seçim denmese de erken seçim sayılabilecek bir  döneme adım atılmış oldu. Öyle böyle partiler arsında bir uzlaşma sağlanmamış ve hükümeti kurabilmek  için koalisyon kurulamamıştı. Böyle olunca kaçınılmaz sonuç gerçekleşti ve zorunlu bir seçim hükümeti kurulmuş oldu. Türkiye genelinde seçime katılan tüm partiler adaylarını belirleyip seçim için düğmeye basmış oldular.
Elbette Türkiye şartları bizim için önemli. Güçlü kadir ve dirayetli bir iktidarın varlığı ülkemize güç katacak, devam eden siyasi istikrarsızlığı sona erdirecek ve ülkeyi terör belasından kurtaracaktır. Beklentimiz bu yöndedir. Ülkemiz çevresinde cereyan eden hadiseler huzur ve güvenliğimizi tehdit etmektedir. Bu vesileyle güçlü kadir ve dirayetli bir iktidarın varlığı bizi geleceğe taşıyacaktır. Bölücü hainlerin telaffuz etmeye başladıkları iç savaş tehditleri geleceğimiz için tehlike çanları demektir. Şüphesiz ki bunları köşe yazılarımızda değerlendireceğiz.
Biz şimdilik bu yazımızla Yozgat gerçeğine değinelim istedik. Yozgat yatırıma hasret, gelişmeye  açık ancak yatırımlar yetersiz işsizlik hat safhada ve Yozgat ekonomisi de can çekişme noktasında..Bu gerçeği kimse inkar edemez. Yozgat için ciddi yatırım alanları, ciddi projeler ve yeni istihdam alanları gerekmektedir. Bunun için de Yozgatlı adına yatırımı ve hizmeti söküp alabilecek siyasilere, milletvekillerine ve devlet adamlarına ihtiyacı olacaktır.  
Siyasi arena da Yozgat’ta AK Parti, MHP ve CHP nin milletvekili çıkarabilme şansları var gözüküyor. Bu partilerin adayları da belli. Tabii bir de bağımsız aday  Lütfullah Kayalar da var. Hepsine söyleyeceğimiz çok şey var. Öncelikle söyleyelim ki Yozgat için adaylar yüz güldürebilecek nitelikte değil. Bu da bize göre canım…Ak Parti Merkez adayı Yusuf Başer’in son sırada yer almış olmasına onay vermediğimizi belirtmek isteriz.
Merkezin adayı neden en son sırada? Bekir Bozdağ Ankara listesinden konamaz mıydı? Yozgat’a yeni yüzler yeni isimler ve heyecan katacak adaylar konmuş olsalar  daha güzel olmaz mıydı? Yusuf Başer’i son dönemlerde çok daha başarılı olduğuna şahit oluyorduk, Yozgat için gerekeli adaylardan birisiydi…  
MHP adayları için de söylenecek çok sözümüz var. Ama ne hikmetse zülf-ü yâre dokunuyor. Birinci sıra dayı pek ala Ankara’dan konabilirdi. Birinci, İkinci ve üçüncü sıralara Yozgat’ta halkın sevdiği ve Yozgat için çalışabilecek adaylar  olmalıydı deriz. Mustafa İlbaş Hocayı  ve Mehmet Ali Çakır beyleri listenin başında görmek isterdik diyoruz…
CHP nin adayları da tartışılabilir. Onur Kaytan çabalayacak, çalışacaktır, seçilebilmek için yeterli oy alabilir mi bilemem. CHP de de seçilebilecek isimler mevcut ne hikmetse onların adı  geçmiyor. Hele hele ön sıralara hiç gelemiyorlar. Sorumluluk onlara ait…Neden derseniz bu şehirden CHP Milletvekili çıkardı, demek ki çıkarabilecek güçte? 
Bağımsız aday Sayın Lütfullah Kayalar Bey kendisine göre görkemli bir seçim başlangıcı yapmış, seçim bürosunu açmış oldu. Tabiri yerinde ise Cumhuriyet Meydanında göle büyük umutlarla bir maya çaldı. Açılışında biz de vardık. Seçilebilme şansı var mı? Cevabını 1 Kasım da halk verecek. Seçilebilme oranı ne derseniz? Ya Nasip- “ Ya Tutarsa”. Şimdilik düşük gördüğümüzü ifade edebiliriz.1 Kasıma doğru bu oran değişebilir.
Arzu ederdik ki; siyasi partiler Yozgat ta yeni isimlerle yeni çehrelerle ve heyecan dolu yüzlerle karşımıza çıkmış olsalardı.