Bir karış ipin bir demet gülü bir araya getirdiği gibi Kazım Emiroğlu ŞİMŞEK ve Ömer Faruk KORKUT gibi memleket sevdalısı iki genç, üniversitelerde okuyan çiçek gibi Yozgatlıları bir araya getirerek tarifi imkansız güzellikte bir buket sunuyorlar. 
Bu altın yürekli gençler büyük zaman ve emek harcayarak Yozgat adını yüceltmek, aidiyet duygumuzu perçinlemek ve hemşeri sevgisini her gönüle aşılamak niyetleriyle, fedakarlıklarla dolu bir yolculuğa çıkmışlar. Beraber yürüdükleri arkadaşları ve omuz veren büyükleriyle iyi mesafeler almışlar.. Ses getiren organizasyonlar, hayranlık uyandıran sonuçlar elde ediyorlar. Siyasetin, iş dünyasının, bürokrasinin yapamadığını ve hatta yapamayacaklarını onlar yapıyor. Yozgatlı öğrenciler arasında bilgi paylaşımı, burs önceliği ve mesleki yönlendirme gibi çok güzel bir dayanışma ağı oluşturmuşlar. ÜYODER üyelerine verdikleri mesaj açık ve samimi. Kim hangi eğitimle, hangi makama gelirse gelsin, Yozgatlı olduğunu unutmayacak, Yozgat’a ve Yozgatlıya vefasını gösterecek ve ilimize mutlaka bir katma değer sağlayacak.  
 Kısıtlı imkanlarına rağmen çaresiz arkadaşlarına çare olup, dualar kazanıyorlar. Duygulanmamak, gururlanmamak elde değil. Hamaset edebiyatı yapan niteliksiz onlarca dernek, vakıf, platform ve siyasi uzantılı oluşumlar var. Renkli simaların etrafında pervane oluyorlar. Yıllardır vaatlerini dinleriz, izleriz çoğunda bir sonuç yok. Mikrofon ellerine geçtiğinde dünyayı iste versinler. Sonra ara ki bulasın. Ama bu asaletli gençler öyle değil. Ne diyorlarsa yapıyor, ne vaat ediyorlarsa gerçekleştiriyorlar. Bakın neler yapmışlar;
Muhteşem bir dayanışma ve dostluk köprüsü kurmuşlar. Sözüne sadık samimi iş adamları, sivil toplum kuruluşları, duyarlı kurum ve kuruluşlar ile diğer kaynaklardan temin ettikleri bursları en gerekli olan arkadaşlarından başlamak üzere onurlu bir adaletle yönlendiriyor, kaderlerine umut oluyorlar. Dergi, gazete, web sayfaları ve sosyal paylaşım siteleri gibi iletişim kanallarını kullanarak muhteşem bir tanışma ağı oluşturmuşlar. Bu ağlar sayesinde şair, ressam, müzisyen, sunucu, yazar, kültür araştırmacısı, tasarımcı, senarist, editör, el sanatları vs. gibi konularda yetenekleri olan gençler kendilerini ifade ediyor, geliştiriyor. Felsefi içeriği yüksek, duygu yönü estetik, gönle hoş gelen edebi eserlere imza atıyorlar. Kahvaltı, piknik, seminer, ağaçlandırma projeleri, müzik günleri, yöresel yemek geceleri, hasta ve yaşlı ziyaretleri gibi erdemli, renkli ve nezih organizasyonları var. Temsilcilik ağları sürekli genişliyor.
Gel gelelim bizim kız Cansu AYRANCI’ya. Ankara Üniversitesinde bilgi ve belge yönetimi bölümünde okuyor. Güven veren yüzü, hanımefendiliği ve görgülü davranışlarıyla emektar ve çok güzel bir kızımız. Ankara’daki Yozgatlı üniversitelileri bir araya getiriyor. Rabiya ALTINOK, Aybüke YANCIOĞLU, Hasan BAKIR, Celal ŞAHİN, Mahmut ATMACA, Mahmut GÜMÜŞ, Gülpınar YORULMAZER, Şeyma ÜNAL, Mustafa BAĞCI, Sümeyye AYBÜKE ve Aycan TÜRKER gibi birbirinden has karakterli çalışkan bir ekibi var. Program yaptıkları mekanı tıklım tıklım doldurdular. Cansu Hanım kendine özgü zarafeti ve nezaketiyle etkileyici bir konuşma yaptı. İlginç projeleri ve güzel düşünceleri ile büyük alkış aldı. 
Gazi Üniversitesinde okuyan güzel kız Aybüke YANCIOĞLU muhteşem bir sunum yaptı. Dolu, donanımlı ve görgülü. Doğaçlama konuşuyor. Yozgat programları için çok ideal. Üslubu, yüz ifadeleri, onurlandıran takdimatı ve konu tasfirleriyle dinlediğim en kaliteli sunucu. 
Cansu AYRANCI, Ömer Faruk KORKUT ve Kazım Emiroğlu ŞİMŞEK yaptıklarını ve yapacaklarını anlattılar. Biz geceye Gazeteci Yazar Orhan ÇINAR’la katılmıştık. Öğrencilerin arasına oturduk. Hepsi de bu emeğe saygı duyuyor, vefa gösteriyorlardı. Birbirlerini çok yüceltici, onurlandırıcı açıklamalar yapıyorlar. 
Keyifle izlediğimiz gecenin tek sıkıcı tarafı uzun protokol konuşmalarıydı. Gençler saygıyla ve sabırla dinlediler. 
Davul, zurna eşliğinde halaylar çekildi, şarkılar söylendi. ÜYODER yöneticileri ve Ankara Ekibi teşekkürlere boğuldu. 
Ben bu gençlerden çok şeyler bekliyorum. Yemek kültürümüz, oyun kültürümüz, türkülerimiz, şivemiz, misafirperverliğimiz, hemşehri dayanışmamız ve Yozgatlı kimliğimiz inanın onlarla zenginlik ve itibar kazanacak. 
Unutmadan söyleyim. Kazım Emiroğlu ŞİMŞEK, Ömer Faruk KORKUT ve Cansu AYRANCI’nın staj ve iş imkanları konusunda da analitik çalışmaları var. Arkadaşlarının eğitim ve becerilerine referans olarak kapasitelerine göre verimli olabilecekleri alanlarda istihdam sağlama gayretleri içindeler. Çalışmalarını benimde çok sevdiğim İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Sayın Mehmet DENİZ, Sayın Mustafa FAKI ve Sayın Ezgi ÇAKAR gibi duyarlı sivil toplum yöneticileriyle güç birliği içindeler.
Birbirinden akıllı edepli, yakışıklı delikanlılarımız, güzel kızlarımız. Sizi ilgi, takdir ve hayranlıkla izlemeye devam edeceğiz. Size samimiyetle uzanan elleri övecek, sözünde durmayıp sizi oyalayanları yereceğiz. Siz gerçek saygıya layık tüm güzel gönüllerin birleşme noktasısınız. Hepinizede başarılarla dolu altın yıllar diliyor, kutsal emekleriniz tertemiz niyetleriniz ve bize öğrettikleriniz için alnınızdan öpüyorum. Eminim ki sizin bu erdemli örnek çalışmalarınızdan kazanan sadece Yozgat değil Türkiye olacaktır.