Azerbaycan Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, "Büyük Oyunu iyi görmemiz gerekiyor. Ben her yerde şunu söylüyorum. Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın ben Türk milletinin evladıyım diyen insan şimdi Türkiye’ye sahip çıkması gerekir. Çünkü o büyük senaryoların hepsinin merkezinde Türkiye’nin zayıflaması ve çökmesi var’’
Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Türk ve Müslüman dünyasının en güçlü kalesi Türkiye'dir,   Bu ülke  çökerse ya da zayıflarsa Türk dünyası zayıflar, Müslüman dünyası hepten gider." Dedi.
Azerbaycan'da da 12 askerin şehit edildiğini hatırlatan Paşayeva, son günlerde Azerbaycan ve Türkiye'nin canının çok yandığını ifade ederek, "Tüm dünyanın tanıdığı Azerbaycan toprakları, Ermenistan tarafından işgal altındadır. Ermenistan'ın işgal ettiği topraklarda durmasına izin vermeyeceğiz." Dedi.
Türkiye üzerinde oynanan oyunun görülmesi gerektiğine dikkat çeken Paşayeva, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türk ve Müslüman dünyasının en güçlü kalesi Türkiye'dir. Bu çökerse ya da zayıflarsa Türk dünyası zayıflar, Müslüman dünyası hepten gider. O yüzden gençlere söylüyorum. Ön tarafta gözükenler terör örgütleridir. Siz bir de işin arka kısmına bakın. Bu terör örgütlerine para verenleri, silah verenleri, politik destek verenleri, çadır kurmasına göz yumanları da görmemiz gerekir."
"100 yıl önce dedelerimiz Çanakkale’yi yaşadı. Şimdi de biz yeni bir Çanakkale’yi yaşıyoruz. Herkesin şunu düşünmesi lazım. Biz Çanakkale’yi nasıl kazandık? O zaman da düşmanlarımız yine beraberdi. Ama o zaferi biz kazandık. O zaferi kazandığımız ruh birlik ve beraberlik ruhudur. O ruha yeteri kadar sahip çıkamıyoruz. Azerbaycan’dan kalkıp 1915’te yüzlerce insan Çanakkale’yi neden gelmişti? Şehit olmaya geldiler. Çünkü o ruh ve bilince sahipti hepsi.’’
"Ermenistan, Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal altında tutuyor. Ermenistan bölgesinden topraklarımıza sık sık ateş ediyorlar. Provokasyon yapıyorlar. Evinde çalışan insanlarımıza ateş ediyorlar. Birçok cinayet işliyorlar. Tabi ki Azerbaycan ordusu da Ermenistan'ın yaptığı bu provokasyonlara çok ciddi şekilde cevap veriyor.Bu kez de Ermenistan'ın işgal ettiği topraklarda yaptığı provokasyonlara ülkem gereken cevap verdi''dedi.
"Bugünlerde canımız çok yanıyor. Biz Denizli’de iki şehit ailemizi ziyaret ettik. Değerli şehit ailelerimizle sohbet ettik. Biliyorsunuz ki; Azerbaycan’da da 12 şehidimiz var. Hepsi nur içinde yatsınlar. Onlar olmasaydı, onların kahraman ruhları olmasaydı her şey zor olurdu. Allah onların yerlerini nur etsin’’:
” Türk Milletinin Evladıyım diyen herkesin Türkiye’ye sahip çıkması gerekir”
 “Azerbaycan halkı topraklarının işgalini beklemeyecek” Paşayeva Hocalı Hatıra Ormanı'na fidan dikim töreninde de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Minsk Grubu'nu eleştiren Paşeyeva, "Ermenistan'a hiçbir baskı yapmadılar. Bu aynı zamanda bir mesajdı. Azerbaycan halkı, Azerbaycan devleti oturup yıllarca topraklarının işgalde kalmasını beklemeyecek. Bizim devletimizin de tüm dünya devletleri gibi hakları var" diye konuştu.