Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, ilmi, irfanı ve yetiştirdiği öğrencilerle tanınan (Şeyhzade) Ahmet Şevki Ergin için anma programı düzenlendi. Programa Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Başkan Ekinci, manevi önderlerin geride bıraktıkları eserler ve yetiştirdikleri nesillerle yaşamaya devam ettiğini belirterek, Ahmet Şevki Ergin'in Yozgat'ın önemli gönül insanlarından biri olduğunu ifade etti.

Gönül erlerinin bıraktığı manevi mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Ekinci, Ahmet Şevki Ergin'i rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yaşatılması temennisinde bulundu.
Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, dualar ve Ahmet Şevki Ergin'in hayatına ilişkin yapılan konuşmaların ardından sona erdi.A




