OKURLARIMIZ sağolsunlar zamanla uyarıyorlar, yapmış olduğumuz hataları tekrar etmememiz için. Mümkün olduğu kadar dikkat etmeye çalışıyoruz. Ancak, bazen elimizde olmayan nedenlerden dağılan dikkatimizle birlikte yazım hataları yapıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1932'de düzenlenen Birinci Türk Dil Kurultayı’nın açılış günü, her yıl ‘Dil Bayramı’ olarak kutlanıyor. Hep birlikte Türkçe’mizi düzgün kullanmasının öneminden bahsediyoruz. Maalesef kendi yaptığımız uyarılara kendimiz uymaktan uzak kalıyoruz.
Bir kaç gün önce kutlanan 'Dil Bayramı' ile ilgili çeşitli yazılar yazıldı, yorumlar yapıldı. Türk dilinin önemi, özellikleri sıralandı. Türk dilinin düzgün kullanılması konusunda uyarılarda bulunanların bazıları var ki; yaptığı uyarı da bile Türk dilini düzgün kullanmaktan uzak. Bununla ilgili ahkam kesmek gibi bir niyetim yok, haddime de değil.
Son yıllarda dilimiz öylesine dejenere oldu ki; Yukarıda sözünü ettiğim sevhen yanlışlıkların dışında hangi kelimenin doğru, hangisinin yanlış olduğu konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Sözlük kullanarak bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. En azından yapılan haberlerde kullanılan kelimenin sürekliliğini, birlikteliğini sağlamak istiyoruz. Çoğunlukla çalışma temposu içerisinde sözlük kullanma şansımız ortadan kalkıyor. O nedenle iletilen metne sadık kalmak durumunda kalıyoruz. 
Bahane üretip, işin içerisinden çıkmaya çalışmıyorum. Çok bariz hatalar yaptığımızı okurlarımızın uyarılarıyla görüyoruz. İnternet üzerinden düzeltiyoruz. Gazetede bu mümkün olmuyor. Bu nedenle  tüm okurlardan özür diliyorum...