<div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Kurca, bayramın tadında geçmesi için, az yiyip, yürüyüş yapılması gerektiğini belirterek; “Dinlenmiş olan vücudumuza birden oruç sonrası yüklenmek, birçok rahatsızlığı beraberinde getirebilir. Vücutta kalbin tüm organlara ve kaslara uygun oranda pompaladığı kan miktarı, aşırı yemek sonrası 2-3 katına çıkıyor. Ancak kalbe, böbreklere ve beyine giden kan miktarı azalıyor. Bu, damar tıkanıklıklarını ve pıhtılaşma riskini artırarak kalp krizlerini tetikliyor.</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Kişi aç olmasa bile önüne lezzetli bir tabak getirildiğinde bunu geri çevirmiyor. Özellikle bayramda ikram edilen pasta, börek gibi karbonhidrat bakımından zengin yiyecekler mide yükünü artırıyor, vücudun insülin dengesini bozuyor” dedi.</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Kurca; sağlıklı beslenmenin ipuçlarını verdi:</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Tatlı tüketmek istediğinizde hamur tatlıları yerine protein ve kalsiyum içeriği yüksek sütlü tatlıları tercih edin. Ancak şekerli besinlerin fazla tüketilmesinin vücutta yağ olarak depolandığını da unutmayın.</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Kaymak, krema, çikolata gibi yağ ve şeker içeriği yüksek besinlerden uzak durun.</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Günde 3 ana 3 ara öğün olmak üzere toplam 6 öğün azar-azar ve sık beslenin.</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Gün içinde susama hissini beklemeden 8-10 bardak su için.</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Günlük yağ ihtiyacınızı iyi dengeleyin. Zeytinyağı, fındık yağı, soya yağını tercih edebilirsiniz.</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Yağlı tohumların fazla miktarlarda tüketilmesi, kolesterol oranını düşürmez. Günlük 1 tatlı kaşığı yağ yerine 10 adet fındık, 6-8 badem ya da 2 adet ceviz tüketmeniz yeterli.</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Kırmızı et tüketimini haftada 2 kez 100’er gramı aşmayacak şekilde düzenleyin.</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Meyve, sebze ve tahıl posa bakımından zengin, posa; kolesterolün vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Beyaz ekmek yerine kepek/çavdar/yulaf veya tam buğday unundan yapılmış ekmekleri tercih edin.</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Kuru baklagiller protein ve posa bakımından zengin kaynaklar.</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Yatmadan önce yemek yemeyin: Sağlıklı bir vücudun yatarken hafif aç olması gerekiyor. Yatıncaya kadar yemek yemek, sabaha doğru nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi şikâyetlerle birlikte kalp krizi ataklarının başlamasına neden olabilir.</span></span></div> <div><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: Tahoma;">Bol bol yürüyün: Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlardan birer çatal almaya özen gösterin. Özellikle karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek gıdalar tüketiyorsanız, gün içerisinde mutlaka sebze ve sıvı almaya dikkat edin. Aksi takdirde kilo alımı hızlanabilir. Ziyaretlere mümkünse yürüyerek gidin ya da günün sonunda en az 30 dakikalık yürüyüş yapın.</span></span></div> <br>