KEŞKELERİMİZ vardır, hayatımızın farklı bölümlerinde. İşte o keşkeler, yanlış yapıldığının kabulü olmasına karşılık, ders çıkartılmayıp, aynı istikamette adımlar atılmaya başlandığında yaşantımızın yönünü değiştirir. Birden fazla keşkelerimiz yakamıza yapışır.Yaşantım boyunca ''Keşke'' dememek için temkinli davranmaya çalıştım. O yüzden düne ait pişmanlıklarım da pek olmadı.

Yarın pişmanlıklar yaşamamak için, bugünlerde herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Bunu ben söylemiyorum, devletin yönetimi, ilin yöneticileri, sağlığımızı düşünen kurumların uzmanları söylüyor. Gündemimiz bugün yine Covit-19 salgını. Bu salgının neden olduğu sonuçlar, salgına neden olan nedenler, sorumsuzluklar.

Önceki gün akşam saatlerinde, daha önce Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda uygulanması gereken tedbirler belirlenip, ilan edildi. Günlük yaşantımıza sınırlama getirildi. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altına da kısıtlama öngörüldü. Bazı işletmeler, belirli kurullar dahilinde çalışmaya devam edecek. Zaten zar zor ayakta durmaya çalışan esnaf yeni tedbirlerle biriken sorunlarına yenilerini ekleyecek.

Bugün hepimiz başımızı iki elimizin arasına alıp keşkelerimizi düşünmek durumundayız. Yetmez, düşünmekle kalmayıp ders çıkartarak bundan sonraki süreçte gerekeni yapmalıyız. ''Bir şey olmaz!'' diyerek önemsemediğimiz için getirilen kısıtlamaların, yarınlarda daha fazla kısıtlamanın getirilmesine neden olabileceğini bilmek durumundayız. Belki bir şey olmadı, sana/bana/ona. Hastalanmadık. Ancak, getirilen kısıtlamalardan hepimizin etkilendik, etkileneceğimizin bari farkına varalım. Kurallara uyalım...