Hainler  bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı. Ankara son 6 ay içinde bombalarla sarsıldı. Kızılay Meydanı'nda bomba yüklü araç patlatıldı. 78 milyonun yüreği 35 vatandaşımızın canıyla yandı. Türkiye birlik beraberlik mesajı vererek hainlere tokadını attı. Güvenlik güçleri ise saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliğine ulaşmak için yoğun bir çaba harcadı.
Olay yerindeki parmak izinden,caninin 1992 doğumlu üniversite öğrencisi Seher Çağla Demir'e ait olduğu belirlendi. Soruşturmayı yürüten savcılık bu aşamadan sonra Demir'in Tekirdağ'da yaşayan ailesini uçakla Ankara'ya getirip DNA örneklerini aldı.
Ankara'yı kana bulayan hain kimdi? Terörist Demir, Balıkesir Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü'nü kazandı. Ancak 2012'de üniversiteyi terk etti. 2013 yılından beri aranıyordu. Kadın teröristin bu sürede terör örgütü PKK ile kanlı ortağı YPG'nin yuvası olan Kobani'de eğitim aldığı tespit edildi. Ayrıca Demir terör örgütünün dağ kadrosu tarafından da eğitildi. Kadın teröristin, Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 kişi ile birlikte silahlı terör örgütü üyesi olmaktan tutuksuz yargılandığı ve 15 Aralık'ta son duruşmalarının görüldüğü tespit edildi. 
Eylemin 17 Şubat 2016'da Ankara'daki Merasim Sokak'ta askeri personele ait servis aracına yönelik bombalı saldırının bir benzeri olduğu belirlendi. Bu saldırıyı düzenleyen terörist Abdülbaki Sömer de Kobani'den Türkiye'ye giriş yapmıştı. Bu arada İngiliz haber ajansı Reuters ilginç bir iddiada bulundu. Ajans "çeşitli kaynaklara" dayandırdığı haberinde ikinci şüphelinin bir erkek olduğunu belirtti. 
Kızılay'daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren 37 kişiden 2'sinin saldırgan olduğu kesinlik kazandı. Seher Çağla Demir'in ardından diğer saldırganın da 1990 doğumlu Ö.Ü. adında bir erkek olduğu ve PKK terör örgütü üyeliğinden emniyette kaydı bulunduğu öğrenildi. 2. teröristin de infilak eden aracın içinde bulunduğu belirlendi.
24 yaşındaki Seher Çağla Demir'in ailesinin Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi'nde oturduğu ortaya çıktı. Ailesinin de yaklaşık 30 yıl önce Kars'tan göç ederek Marmara Ereğlisi'ne yerleştiği belirlendi. Baba D. ifadesinde, "Kızım böyle bir olaya karışmışsa cenazesini de kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.
Terörist Seher Çağla Demir'in 2013'te PKK 'nın dağ kadrosuna katıldığı ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu belirlendi. Kobani'deki PKK ve YPG kamplarında eğitim alan Demir'in birkaç kez Türkiye'ye giriş-çıkış yaptıktan sonra son olarak geçtiğimiz Ocak ayında yasadışı yollarla sahte kimlikle Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenildi.
Aralık ayında Balıkesir'de Demir ile beraber 4 kişinin yargılandığı davada teröristin avukatlığını Özgür Hukukçular Derneği Başkanı HDP'li Hüseyin Boğatekin'in yaptığı belirlendi. "Tutuklu yargılama onların öğrenim hakkını almak olur" diyen Boğatekin'in bu sayede canlı bomba Demir'in hapse girmesine mani olduğu öğrenildi.
Hainlerin amacı ülkemizin bölünmez bütünlüğüdür. Sarsılmayana irademizi, milli birliğimizi hedef alıyorlar. Panik yaşansın, dağılma olsun, iç savaş çıksın, çözülme başlasın istiyorlar.Hedef Anadaolu, hedef Türkiye, hedef Türk Milleti; uyanık olmak birliğimize sahip çıkmak zorundayız. Tüm dünyaya karşı birlik mesajıyla hareket ederken hainlerin başına da bir balyoz gibi inmek ve terörü  kaynakları ile birlikte bitirmek zorundayız. Gerekirse hainler için idamı yeniden gündeme getirebiliriz.