<span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;">Anadolu'da sofraların vazgeçilmez ve özel tadı güveç yemeği, Ramazan ayı ile birlikte iftar sofralarındaki yerini almaya başladı. Güvenç yemeğine lezzet katan özel çanaklar satışa sunuldu. <br /> Çapanoğlu Büyük Camii etrafında Ramazan ayına özel kurulan çarşıda güveçlik çanaklar, topraktan yapılma tepsi ve destiler satışa sunulmaya başladı. <br /> Vatandaşın yoğun ilgisi nedeni ile Ramazan çarşısına tezgah açan Metin Koçak, bir ay boyunca güveçlik çanak, desti, tepsi satışlarını sürdüreceğini söyledi. <br /> Güveçlik çanakların 7 TL'den başlayıp 25 TL'ye kadar değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu belirten Koçak; “Ebadına göre güveçlik çanakların da fiyatı değişiyor. Yozgat'ın yöresel yemeği desti kebabının hazırlandığı destileri de 5 ile 8 TL arasında satıyoruz. Bunun dışında 15 TL'den topraktan yapılma tepsiler de vatandaşın Ramazan ayında tercihi oluyor” dedi. <br /> Koçak, Ramazan ayında topraktan yapılma çanak ve destilerin kattığı lezzeti tatmak isteyenlerin talebi arttırdığını söyledi.<br /> </span></span>