ERMENİSTAN'DA Yunanistan gibi hazır bekleyen kıta olarak Azerbaycan’a karşı yeniden savaş başlattı. Fakat bu seferki hevesleri beklediği karşılığı bulamayacak. Yine Tovuz bölgesi tarafından saldırdı. Bu yolla BM'de ve dünya kamuoyunda haksız olarak görüldükleri ve gereğini yerine getirmedikleri Karabağ işgalinin üzerini kapatmaktır.
Burada konumuza kısa süreli bir virgül koyup olaya bir başka açıdan bakalım ve tekrar konumuza dönelim.
Türkiye Güneydoğusundan, Güneyinden ve Güney batısından sorunlarla meşgul ediliyor. Şimdi birde Kuzey Doğusundan çıkış yaparak mesajımızı aldırabilir miyiz düşüncesindeler. Azerbaycan’a saldırmak Türkiye ile saldırmakla eş anlamdadır. Nedeni hem iki devlet tek millet olduklarından ve hem de coğrafyalarının stratejik özelliğindendir. 
Ermeni saldırısında da direk olmazsa da Rusya ve Fransa karşımızdadır. Rusya ve Fransa ile Suriye’de, Libya’da ve burada da çıkarlarımız çakıştı. Tarihi geçmişimiz, coğrafyalarımız, sınırlarımız yakınındaki Türk devletleri sebebiyle Rusya ile dost olmamız mümkün değil. Dost olamayız diye karşı karşıya gelmek için bahaneler üretilmek yanlıştır.
Fransa’da bir süredir eski günlerine dönme politikası uygulamaktadır. Ortadoğu’da ve Afrika’da ki hâkimiyetini tekrar kazanma çabası içindeler. Başarılı olmaları için Türkiye’yi bölgesinde etkisiz kılmaları gerekir.
Ermenistan’ın bu saldırıyı başlatmalarının iç politikalarına dönük tarafı da vardır. Ermeni halkı ekonomik zorluklar içindedir. Paşinyan Başbakanlığında ki hükümet 2 yıl önce iktidara gelirken verdiği sözlerin hiç birini yerine getiremediği için iç kamuoyu huzursuzdur, onların bir başka noktaya yönlendirilmeleri gerekir.
Saldırı sadece bu sebeplere de bağlanamaz. Ermenistan ve Ermenistan’ı hareket ettiren devletlerin yönlendirmesiyle yapılan planlı bir saldırıdır. Bu saldırı karşılıksız kalmamalı misliyle karşılığını bulmalıdır. Ermenistan ve Ermeniler bu şımarıklığının karşılığını fazlasıyla almalıdır. 
Azerbaycan’da artık ülke çıkarları için tek bilek, tek yürek olmalı ve bu mücadeleden zaferle çıkmaları için ne gerekiyorsa onu yapmalıdırlar. Azerbaycan’la beraber Türkiye’nin de kalbinde saplı bir hançer gibi duran Karabağ sorunu da ortadan kalkmalıdır.
Türkiye’nin de bu sorunda yapabileceği önemli işler vardır. Ermenistan ve Türkiye arasında gayri resmi yapılan her türlü ticaret durdurulmalıdır. Türkiye’ye gelmiş ve iş bularak hem kendi geçimini temin eden, hem de Ermenistan’daki ailelerine destek olana kaçak işçilerin Ermenistan’a iadesini sağlanabilir. Bu hem güvenliğimiz açısından yararlıdır, hem de işsizlerimize iş imkanı sağlanarak ta yaralı olunur..
Ermenistan Gürcistan ve Ukrayna ile alüminyum, şeker ve gıda ihracatı yapmaktadır. Ermenistan’ı ekonomik anlamda çökertmek düşüncesiyle bu devletler le irtibat kurularak bu malların teminlerini daha ucuz yolla karşılanacağı taahhüdü yapılarak Ermenistan zora sokula bilinir.
Ama bu tehlikelerden kurtulmanın en önemli ve doğru yolu “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” felsefesine inanan Türk devletlerinin artık bu gerçeğin ışığında Türk birliğini kurmalı ve harekete geçirmelidir vesselam...