TÜRİKEYE'de ilk kez Yozgat'ta kadınlara yönelik termal ve spor tesisi inşa edildil. Yozgat İl Özel İdaresi'nin o dönemki yönetiminin övünerek 2015 yılında planladığı 'Termal Aqua Park ve Spor Merkezi' 2017 yılının Şubat ayında tamamlandı. 

''Yozgat'ta kadınlarımız sosyal aktivitede bulunabileceği bir tesise sahip değil. Yozgatlı kadınların çocuklarıyla birlikte eğlenebilecekleri, vakit geçirebilecekleri bir mekan yapıyoruz'' denildi. Alkışlar, övgüler o günlerde eksik olmadı.

''Yozgatlı kadınlara yönelik değil, Yozgat dışından gelecek insanlara yönelik proje hayata geçirilirse, hem Yozgatlı kadınlar hem de dışardan gelenler tesisden yararlanır'' denildi. Mevcut alan içerisine bir de konaklama tesisinin yapılması gerektiğinin altı çizildi. Ama bizim çok bilmiş kamu yöneticileri bildiğini okudu. Bugün hiç birisi yok...

Israrla yapılması için çaba sarfedip, karşı sesleri bastırmaya yönelik kendilerine yandaş, alkışçı bulanlar yok ama tesis bizlerin başına bela edildi. Kiraya verildi. Kiracı, işletemedi, ek proje hazırladı. Ama yine aynı zihniyet ''Olmaz!'' diyerek karşı çıktı. Tesis kapatıldı. Kadınlara yönelik tesisin erkeklerin de kullanmasına imkan sağlandı. Yine olmadı. Uzun süredir kapısına kara kilit asılı olması sonucunda, devlet bütçesine ne kadar yük getirdi? Varın siz hesap edin.

''Ben yaptım oldu'' anlayışının bir sonucu kapalı olan tesis belediyeye bedelsiz olarak kiraya verilecek. Belediye nasıl işletecek, onu zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz.