Bursa bana sapa gelen bir şehir. Çok gezen birisi olmama rağmen oralara nedense pek yolum düşmedi. Ama eğitimli nüfusu, zengin ekonomisi, renkli siyasetçileri ve girişimci işadamları ile ülkemiz siyaseti, tarım ve, sanayisini yönlendiren gözbebeği şehirlerimizden birisi olduğunu iyi bilirim.
Bu güzide şehirde biz Yozgatlılara gurur veren başka bir zenginlik daha yaşanıyor. Ahmet ASLAN başkanlığında faaliyet yürüten Bursa Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, ilimiz, ilçelerimiz ve köylerimizin tanınması, kalkınması amaçlarında yoğunlaşan gayretleriyle, birlik ve dayanışma ruhunu tesis etmek hedeflerinde nitelikli programlar tertip ediyorlar.
Fakiri, düşkünü kalkındırmak, zengini, girişimciyi şahlandırmak, Marmara Bölgesindeki Yozgatlı siyasilerin, bürokratların, sanayicilerin, işadamlarının, işçinin, memurun duyarlılığını tetiklemek, kanun, genelge, yönerge, tüzük ve teşviklerin takipçisi olarak eğitim, istihdam, tarım, hayvancılık, alternatif üretim teknikleri ve her çeşit yatırım türleriyle, Yozgat adına sağlanabilecek en geniş imkanların dahilinde olmayı amaç edinen güzel gönüllü, iyi niyetlerin birleştiği çalışkan, üretken bir sivil toplum kuruluşu.
Bursadaki Yozgatlılar bu güzide şehrin öyle vazgeçilmezi konumuna yükselmişlerki, renkli gelenekleri, misafirperver özellikleri ve vatansever kimlikleriyle kendilerini kabul ettirip adeta başrole yükselmişler. Bölgedeki Yozgatlı nüfus yoğunluğunun ve iletişim eksikliğinin farkına varan Güzel İnsan Raşit ÖZTÜRK ile Hamdi CANKURTARAN, Ahmet TÜZÜNER, Rüstü ÇEVİK, Rüstem ŞİMŞEK, Zeynel GÜVENÇ, Feramuz GÜNGÖR, Kadir ANAÇAK, Recep GÜLER, Kemal GÜVENÇ gibi birbirinden fedakar arkadaşları, hemşehrilik ruhu ile zor koşullarda da olsa Bursa Yozgatlılar Derneğini kurmuşlar. Kısa sürede yaptıkları bir çok ses getiren etkinlikten dolayı şimdi tüm sivil toplum kuruluşlarının model aldığı imrenilen bir dernek konumuna ulaşmışlar.
Kültürü, donanımı, beyefendi kişiliği ve bir çok sevilir özelliği ile Bursa basını, bürokrasisi, iş ve sanat dünyası ile tüm sivil toplum kuruluşlarına kendisini kabul ettirip iyi iletişimler kuran Ahmet ASLAN bu derneğin başkanı. Çok güzel projeleri ve icraatları var. Yozgat insanının gönül güzellikleri, yemek, yaşam, edebiyat ve folklorik zenginliklerini liyakatiyle tanıtarak bizlere tarifi imkansız gururlar yaşatıyor.
Bursa ticaretinde dürüstlüğü, cömertliği, beyefendi kişiliği, babacan kimliği ve kanaatkarlığı ile tanınan işadamı hemşehrimiz Bekir KALKAN’da Yozgatlı kimliğimize saygınlık kazandıran çok güzel bir insan. Herkes tarafından seviliyor, sayılıyor. Mağdur hemşehrilerimize yönelik sosyal yapıyı tamir eden onurlu icraatlar sergiliyor. Yozgatta yetişen her türlü tarım ve endüstriyel ürünlerin buralarda pazar bulabilmesi için projeler tasarlıyor, güzel gönlü ve girişimci ruhu ile emeğini, yüreğini esirgemiyor.
Tekin KESKİN, Abdurrrahman ŞAHİN, Murat ÖNEN, İbrahim CANPOLAT, Abdullah ORHAN, Serhat BARAN, İsmail ŞAHVERDİOĞLU, Alper ALTAN, Ramazan AYDIN, İsa DEĞERLİ, Yusuf ÇETİN, Haydar ÇAKAN, Mehmet KARADAVUT hepsi biribirinden gayretli memleket ve hemşehri sevdalısı insanlar. Yani dernek yönetimi kaliteli insanlardan teşkil edilmiş. Çok güzel hizmetler üretiyorlar.
Kadın Kolları Başkanı Gamze KESKİN ve Yardımcısı Gülcan ADAKLI zarafetleri, hanımefendi kişilikleri, kültür ve donanımlarıyla Yozgat kadının görgü ve nezaketini temsil ediyorlar. Her ikiside çalışkan ve üretken değerler. Örnek çalışmaları, renkli organizasyonları ve kültürel programlarıyla bir çok sivil toplum kuruluşlarına klavuzluk ediyorlar.
Gönlüyle, yüreğiyle, onuruyla ve hemşehri sevdasıyla güzellikler üreten insanları yazarken çok keyif alıyorum. Biliyorum ki onlar, egoist ruhla gaflet uykusunda yatan zengin ve ünvanlı şahısların aksine, köyüm, köylüm ve hemşehrilerim için neler yapabilirim gayretiyle, artı sıkıntılara atılan halk kahramanları gözüyle bakıyorum. İnanıyorum ki bu niyetteki insanlar çoğaldıkça daha bilinçli, daha kendimizden haberdar ve dayanışma ruhu içerisinde etkili mesafeler alacağız.
Bursa Yozgatlılar Derneğinin saygıdeğer emektarları. İlimiz ve hemşehrilerimiz için yapmış olduğunuz fedakarlıklar zannetmeyin ki, unutulacak. Siz güzellikler ürettikçe biz sizin emeklerinizi herkese defalarca duyurmaya devam edeceğiz. Bütünüyle has karekterlerden oluşan ekibinizle üretmiş olduğunuz gönül hizmetlerinden kazanan sadece Yozgat değil bütün Türkiye olacaktır. Sizi takdir ve hayranlıkla izlerken Ankara ve Yozgat’tan gönüller dolusu teşekkürlerimizi gönderiyoruz.
Saygılarımla.