Geçtiğimiz Pazar günü oynanan Sorgun Belediyespor Nevşehir Gençlikspor maçı bir kez daha bize gösterdi ki, bu takımın kondisyonu yok.
Maçın ilk yarım saatinde adeta konuk ekibi kendi ceza sahasına hapseden ve ilk 15 dakika içerisinde muhteşem bir futbol oynayan Sorgun Belediyespor, yakaladığı 5 net gollük pozisyonu gole çevirebilse maçı 15. dakikada bitirebilirdi.
Yapılan yeni transferlerle, elinde geniş bir kadro bulan Sorgun Belediyespor Teknik Sorumlusu Adnan Çağlar, adeta Amerika\'yı yeniden keşfedercesine defansın bel kemiği olan Yücel\'i sağ kanata almasıyla defansın yaşadığı sıkıntıyı görerek, bu yanlışında 20. Dakikada döndü ve defansı eski kurgusuna getirdi. Yücel\'i defansın göbeğine çeken Adnan Hoca, bu dakikadan sonra defansta tam güvenlik sağladı. Yücel\'in defanstaki yerini almasının ardından konuk ekibin en etkili olan oyuncusu santrafor Mustafa etkinliğini kaybetti. 
İlk yarının ikinci 15 dakikasında da etkinliğini sürdüren Sorgun Belediyespor forvet oynayan oyuncularının beceriksizliği yüzünden pozisyonları değerlendiremeyince 3 puanla ayrılacağı maçta bir puana razı oldu.
Golcü demiyorum, gole dönük oyuncular diyorum, çünkü Sorgun Belediyespor hala iyi bir santrafor eksikliği çekiyor.
İlk yarım saat içerisinde ikiye bir, üçe iki varyasyonları iyi yapan Sorgun Belediyespor  bu dakikalarda oynadığı futbolla tüm izleyenlerden tam not alırken 30. Dakikadan sonra oyundan düştü.
Maçın ilk yarısı böyle tamamlanırken, ikinci yarıda sıkıntının doğacağı belliydi. Ligin devre arasına Alanya\'da hazırlanan, herkesten bir hafta sonra çalışmaya başlayan ve Alanya dönüşü sonrasında oyunculara 4-5 gün izin veren Hocamız Adnan Çağlar bu işin baş sorumlusudur. Tüm takımlar bizden bir hafta önce çalışmalara başlayıp, bir çok takım kendi evinde ligin ikinci yarısına hazırlanırken, bizim takımımız Alanya\'da 10 gün kamp yaptı. Bu kamplar çok iyi biliyoruz ki, bir nevi tatil, dinlenme ve çalışma amaçlıdır. Şimdi böyle bir ortamdan gelip de yeniden oyuncuların 5 günlük izin kullanması anlaşılır gibi değil.
Sorgun seyircisi Yozgat\'ın takımına en düşkün seyircisidir. Vefakardır. Cefakardır. 
Her zaman takımının yanındadır. Takımından hiç olmazsa kendi sahasında galibiyet bekler.
Yöneticileri bonkördür. Vefakardır. Cefakardır. Emeklerini esirgemez. Ama emeğinin karşılığını almayı isterler.
Şimdi, bizim takımın oyuncularına bakıyorum ve onların aldığı paraları üçüncü ligde oynayan oyuncuların aldığı paralarla kıyaslıyorum, hiçbir farkı yok.
Üstelik bu ligde mücadele eden takımların bir çoğu oyuncularına bir kuruş ödemezken,  biz tüm oyuncuların son maça kadar olan alacaklarını ödemişiz. 
Peki, sorun ne o zaman.
Sayın Adnan Hocam bunu da sen bulacaksın!!!
Bir sözüm de Sayın Başkan Soner Bölükbaşı\'na  \'Başkanım, bu takımın sen her şeyisin. Zaman zaman antrenmanlarına gel. Zaman zaman oyuncularla sohbet et. Yeri geldiğinde onların kulaklarını çek. Sorgun Belediyesporlu taraftarların sıkıntılarına tercüman ol.  Çünkü Sorgunlu senden bunu bekliyor.