Şair-Yazar Abdurrahman Tümer Kültür sanat adına inanılmaz  bir gün yaşatacak.150 kişilik şair konukların katılımıyla gemi şiir esintisi... Şair-Yazar Abdurrahman  Tümer Kültür Sanat platformunda inanılmaz gün yaşatacak.150 kişilik şair konukların katılımıyla gemi şiir esintisi İstanbul’da devam edecek. 11 Mayıs Saat 14.00 -18.00 arası İstanbul Kabataş iskelesinden kalkacak olan Şiir Gemisi ile boğazda unutulmaz bir  gün yaşanacak.
Türkiye’nin her yerinden seçilen 150 kişilik şair ve sanat camiasından Seçkin kişilerin oluşturduğu misafirler ,Organizatör Abdurrahman TÜMER ve Abdullah KABATAS ile organizasyon Komite başkanları Arzu Subakan, Ebru Elmaskeser ,Eylem Karabulut, Sena Köksal, Serkan Kalma. Orhan Özkan tarafından titizlikle ve özenle hazırlanan programla konuklarını misafir edecek. Ücretsiz olacak etkinlikte,seneye daha iyi bir programla,geniş kitleyle,yeniden projelerle geleceğini,tüm şairlerimizi konuk edeceğini belirten Organizasyon yetkilisi Abdurrahman Tümer organizasyonuyla yeniden İstanbul Boğazını şiir esintileriyle keşfederiz dedi..
Uluslar arası şiir dinletisi Boğaz İstanbul ‘da şair yüreklerle, biz de buluşacağız.  Sarıkaya dan Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı şair- yazar  Kelami AKDEMİR ve Yozgat tan Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği adına ben ( Ahmet SARGIN olarak)  bu programın konuğu olacağız..Şehir dışından gelecek dostlarımızla beraber olacağız..150 kişilik olan sınırlı katılım seneye daha geniş kapsamlı olacak .Kokteyl ile başlayacak programda geminin alt katında şiir dinletisi yapılacak. Protokolde, Belediye başkanları,Başkanlarımız,Tv ve radyo yapımcılarımız,ses sanatçılarımızla sürpriz bir anı olarak hafızalarda kalacaktır Program sonunda, plaket ve ödüller,katılım belgeleri sahiplerine takdim edilecektir.
 ******************************
Organizeyi yapan şiar- yazar Abdurrahman TÜMER’in programla ilgili açıklaması:
‘’Boğaz da şiirin yolculuğu:   Sevgili Dostlarım,
Türkiye’ de bir ilk olan bu dev proje aşağıda ki maddelerden oluşmaktadır
*-İstanbul Boğazı’nda gemide yapılacak olan ‘Şiir Dinletisi programı 11 Mayıs 2014 Pazar günü Saat: 14:00 -18:00 arasında gerçekleşecek. Katılımcı sayısı gemi kapasitesine göre ayarlanmış olup 150 Kişiyle sınırlandırılmıştır. Şair ve şiir gemimiz o gün Kabataş İskelesinden  profesyonel rehber eşliğinde hareket edecektir.
*- Program ilk önce 30 dakika kadar geminin üst katında kokteyl ile başlayacaktır. Meşrubatımızın tümü alkolsüzdür. Daha sonra da geminin bir alt katı olan salona girilip şiir dinletimiz başlayacaktır.
*-Şair sayısı çok olduğundan ve sürenin az olduğundan dolayı herkes adına yorumu güzel olan 25 kişiye şiir okuma fırsatı verilecek. Tabi zaman olursa bu sayı artarak devam edecektir.
Programda onur konuklarımız olacak ve onlara 5’ er dakikalık konuşma süresi verilecektir..
*-Programa katılacak olan arkadaşlarımız Konaklama, Yol ve diğer masraflar kendileri tarafından karşılanacaktır. Program sonunda katılımcılara Teşekkür Belgesi ve çeşitli Plaketler sunulacaktır.
     *-Saat: tam 18:00’ de gemi limana yanaştığında Esenler Otogarına  ve Atatürk Hava Limanına  gidecek arkadaşlar için Otobüs bulunacaktır.
*-Gemide katılımcıların sağlığı için Uzman Doktor bulunacaktır..
*-Boğazı tanıtmak ve bilgi vermek için tur boyunca bizimle Profesyonel Rehber olacaktır.. Programa seyirci alınmayacaktır.
*- Bu projenin her yıl aynı yer ve tarihte gerçekleşeceğini duyurur tüm katılımcılar adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sonsuz saygılarımla…Organizatör:- Abdurrahman TÜMER.