SORGUN Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci paylaşımda bulunmuş, ''Girişimlerimiz neticesinde Milletvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ’ın desteğiyle Karayolları Bölge Müdürlüğü Yeni Hastane Kavşağı İle Tren Yolu Bağlantı yolununun yapımına başladı'' demiş. ''Teşekkür'' etmiş, biz de ''Teşekkür'' ederiz.

Bildiğim ve bildiğiniz kadarıyla Yüksek Hızlı Tren Yozgat'tan da geçiyor. Siyasi tercihler sonucunda Yozgat Hızlı Tren İstasyonu Divanlı Mahallesi'nde yapılması kararlaştırıldı. Her ne kadar yer yanlış türküsü söylemiş olsak da aktif siyasetin öncü isimleri ''Divanlı'' bölgesinde karar kılınca, mevcut durum üzerinden neler yapılabiliri gündeme taşımak durumunda kaldık. Hızlı Tren İstasyonu, Çamlığın hemen arka kısmındı. Cevdet Dündar Göleti bölgesinden yol açtığınız zaman yürüme mesafesinde. Buradan bir tünel açılabilirdi. Ama yine siyasi irade ''Biz biliriz'' havasında oldu. Söz sahibi olanlar da eksisini/artısını düşünme ihtiyacı duymaksızın o iradeden yana oldu. Omadı.

Dün dünde kaldı, şimdi önümüze bakma zamanı. Hızlı Tren İstasyonuna ulaşabilmek için Uluslararası E-88 Karayolunu kullanıp, Atatürk Yolu'ndan Divanlı'ya geçilecek. Çamlık bir alternatif. Diğer bir alternatif ise Eskipazar Mahallesi'nden eski Kayseri Yolu güzergahından düzenleme yapılarak, istasyona bağlanabilir. Aksi takdirde, E-88 Karayolunun şehir merkezinden geçen kesimi ile Atatürk Yolu bölgesinde bir yoğunluk yaşanacaktır. Trafik zaten sıkışık. O zaman daha da sıkışacaktır. Sorgun istasyonu için devreye giren vekiller Yozgat merkezi için de devreye girebilirler mi? Yozgat Merkez-Divanlı arasında alternatif bir yol yapılmasını sağlayabilirler mi? Diye düşündüm. Af ola!