Yozgat Belediyesi’nin en çok beğendim projelerinden bir tanesiydi.
Anlatıldığında mutlu oldum ve uygulanacağı günü sabırsızlıkla beklemeye başladım.
Kış mevsimi başlamıştı ki bundan dolayı askıya alındığı düşüncesindeydim.
Daha sonra öğrendik ki proje iptal edildi.
Proje kağıt üzerinde tasarlanırken mesele yoktu ama hayata geçirileceği zaman ortaya çıkacak aksaklık ve sorunlardan dolayı uygulanamadı.
Neydi bisiklet projesi?
Cumhuriyet Alanı’ndan Kent Park istikametine kadar kaldırım kenarına bisiklet yolu inşa edilecekti.
Bununla kalmayıp, bakanlıktan çok sayıda bisiklet istenecekti, hatta istendi ve olumlu yanıtta alınmıştı.
***
Bir ara belediye yetkililerine sorduğumda Lise Caddesi’nin karmaşık ve yoğun trafiğinin bu projenin uygulanmasına engel teşkil ettiğini ve trafikte ciddi sıkıntılara yol açabileceğini ilettiler.
Yozgat’ın kış memleketi olmasından dolayı bisikletlerin verimli kullanılamayacağı da söylenmişti.
Öyle ya da böyle bu güzel proje rafa kalktı.
Halbuki uygulanabilse Yozgat’a ne kadar farklı bir hava ve katma değer katacaktı.
Bisikletleri en başta ben kullanacak ve sırtımda çantam altımda bisikletim ile haber peşinde pedal çevirecektim.
Birde düşünsenize Yozgat’ta yaklaşık 12 bin üniversite öğrencisi var ve onlarda bisiklete biniyor ve bisiklet Yozgat’ta yaygınlaşıyor.
***
Lise Caddesi uygun değilse eğer bu proje yine belediyeye ait bir proje olan Kapalı Pazar Yeri önünden başlayıp, şu anda temeli atılan Araştırma Hastanesi arkasına inşa edilen büyük park projesiyle birleştirilebilir.
Kapalı Pazar yeri önünden buraya kadar belediye bir yeşil kuşak, yani yürüyüş yolu ve yeşil alanlar inşa etmeyi düşünüyor buna bu bisiklet yolu da eklenebilir.
Bakanlıktan alınabiliyorsa şayet yine bu bisikletler alınabilir ve en azından bu güzergahta bisikletler kullanılabilir.
Yozgat’a ne yakışmaz ki?
Acizane bir öneridir.
Selametle.