Yozgatlı hayırsever İş Adamı Bilal Şahin Külliyesi Muhteşem bir açılışla açılmış hizmete sunulmuştu. Külliyenin açılışında da bulunmuştuk. Bu muhteşem eserin Yozgat’a kazandırılmış olunması hepimizi mutlu etti. Çapanoğlu Kent Parkla bütünleşen Külliye uzun yıllar Yozgat’a ve Yozgatlıya hizmet edecek gibi gözüküyor.
Birkaç defa da burada teravih namazı kılma nasip oldu. Geçen hafta sonu da Külliyede İftarda buluştuk. Yozgat Şairler Yazarlar Derneği ve Belediye Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu elemanlarıyla iftara davet edilmiştik. Güzel bir birlikteliğimiz oldu. Bilal Şahin beyin misafirleriyle birlikte iftarda bir arada olmaktan mutlu olduğumuzu ifade etmek isteriz.
Yozgat Şairler Yazarlar Derneği olarak bu davete icabetimizin iki önemli sebebi vardı. Birincisi arkadaşlarımızla  iftarda topluca buluşmak ve şölenin yorgunluğunu paylaşmak. İkincisi de Muhteşem bir Külliye ile Yozgat’a hizmeti başlatan Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin beyi onura etmek.
Gördük ki; Yozgatlı Külliyeye sahip çıkmış. Külliye ve camisi Teravih namazlarında dolup dolup taşıyor. Bu güzel birlikteliği takdir ettiğimizi ifade edelim. Kimin ne söylediği umurumuzda değil…Bir hemşerimiz çıkmış memleketine güzel bir yatırım yapmış, bu takdir edilecek ve alkışlanacak bir konudur.
Ben biliyorum ki, dışarıda Yozgatlı zengin hemşerilerimiz var. Bunların hiç birisi dönüp şehrine  hizmette bulunmuyor, yatırım yapmıyorlar. Eee yatırım yapan insanı alkışlamak gerekmez mi?
Gördük ki Külliye canlanmış, külliyeye Yozgatlı sahip çıkmış. İftarını orada açanlar var, teravihini orada kılanlar var, teravih sonrası oturup sohbet edenler var. Hatta Teravih sonrası Külliye dolup dolup taşıyor. Kalabalık bir hemşeri grubuyla karşılaştık. Böylesine güzel bir hizmetin takdir gördüğüne sevindik.
Yozgat Şairler Yazarlar Derneği üyeleri olarak Külliyede iftarımızı açtıktan sonra oturup muhabbet ettik. Şiirlerle, ilahilerle sohbet odasını şenlendirdik. Bu güzelliği beğenen Bilal Amaca gelin bunu dışarıda  halka yönelik yapalım dedi. Biz de inşallah bir daha ki sefere dedik. Teşekkür konuşmamızda da bu konulara değindik.
Yozgat’a kazandırdığı bu denli güzel eserlerle çıkış yapan Bilal Amca Yozgat’ın çehresini değiştiren güzel yatırımlar başlattı. Nohutlu Baba Bilal Şahin Sosyal Tesisleri, Kent Park Bilal Şahin Külliyesi, Esenlide ki hizmetleri, Gedik Hasanlı daki hizmetleri takdire şayandır. Buraları gezen herkes Hayırsever İş Adamı Bilal Şahini ayakta alkışlıyor.
Diyeceğimiz o ki, maksat iftar değildi, Bilal Şahin Beyi onura etmekti. Biz de onu yaptık zaten. Güzel bir iftar sofrasında buluşup, bu güzellikleri yad edelim istedik.
Atalarımız kazancını hayır ve hasenata harcamış. Okul, köprü, hamam, çeşme cami ve külliye yaptırarak kendini ölümsüzleştirmeye ve Hakkın rızasını kazanmaya çalışmışlar. Hemşerimiz Bilal Şahin de böylesine güzel bir hizmetin çabasına girmiş durumda…. Bilal Şahin Külliyesine gelince; Külliye  hizmet görevini devralmış, yemekler yeniyor, sohbetler ediliyor, kurslar devam ediyor, hizmet binaları harıl harıl çalışıyor. Bilal Amca da bu güzelliği izlemekten büyük bir haz alıyor, biz buna şahit olduk.
Kendi adıma diyorum ki: “Var olasın Bilal Amca, Mevla uzun ömürler nasip eylesin.Kazancın bol olsun ve kazandıklarınla Yozgat’a yatırım yapmaya devam et!.Yeni eserlerle geleceğe ışık ol. İnşallah yeni yatırımlarla Yozgat’a hizmete devam edersin. Eserlerle ebedileşmenizi dileriz. Rabbim emeğinizi zayi etmesin!...”
Bilal Şahin Külliye Camii Muhteşem olmuş. Külliyenin diğer hizmet binaları da o denli güzel olmuş. Gönül ister ki, Bilal Amca gibi Yozgatlı iş adamaları- zenginlerimiz kendi memleketine sahip çıksınlar. Yozgat’a taşı taş üstüne koyacaklardan Allah Razı olsun. Teşekkürler Bilal Amca, teşekkürler Sayın Başkanımız,.Emeğinize, yüreğinize sağlık. Eserlerinizle yaşamaya devam edeceksiniz..Mevla Yozgat’a yatırım yapacak zenginlerimizin sayısınız çoğaltsın inşallah. …Allahın izniyle Nohutlu Babadan Çamlığa  doğru akıp giden teleferik sisteminin de sizlerin çabasıyla kurulacağını ümit ediyoruz…