Kandemir, 12 Eylül darbesinin milletin iradesine ve Türkiye'nin geleceğine yönelik bir müdahale olduğunu belirterek, “12 Eylül, demokrasimize, milletimizin hür iradesine ve ülkemizin geleceğine sıkılmış bir kurşundur” dedi.
“Gençlerimizin hayatları ve ülkemizin geleceği çalındı”
12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümünde açıklama yapan Kandemir, darbe döneminde yaşananların toplum hafızasında derin izler bıraktığını söyledi.
Kandemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, milletimizin sinesinde derin yaralar açan, demokrasimizi askıya alan ve temel insan haklarını ayaklar altına alan 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümüdür.
46 yıl önce bugün, namlular millete çevrilmiş, Türkiye'nin demokratik gelişimi zorbalıkla durdurulmuştur.
Cezaevlerinde yaşanan insanlık dışı işkenceler, haksız idamlar ve ‘bir sağdan, bir soldan’ denilerek darağacına gönderilen gencecik fidanlar, bu karanlık dönemin en acı şahitleridir.
12 Eylül bir siyasi darbe olmasının yanında bu ülkenin evlatlarının hayatlarını ve Türkiye'nin geleceğini çalan bir ihanettir aynı zamanda.”
“AK Parti ile vesayet dönemi kapanmıştır”
AK Parti'nin kuruluşundan itibaren darbe ve vesayet anlayışına karşı mücadele verdiğini ifade eden Kandemir, millet iradesinin devlet yönetimindeki belirleyici konumuna vurgu yaptı.
Kandemir, açıklamasında, 27 Nisan e-muhtırası ile 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bizler, gücünü yalnızca milletten alan AK Parti kadroları olarak, kurulduğumuz günden bu yana vesayet odaklarına ve darbe zihniyetine karşı tavizsiz bir mücadele verdik.
27 Nisan e-muhtırasına karşı dik duruşumuzla, 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimizle omuz omuza yazdığımız destanla, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesini devletimizin en sarsılmaz temeli haline getirdik.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye'de artık darbeler ve vesayetler dönemi geri dönmemek üzere kapanmıştır.”
“Türkiye Yüzyılı’nı demokrasiyle taçlandırıyoruz”
Kandemir, açıklamasının devamında Türkiye Yüzyılı hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, demokrasiye yönelik tehditlere karşı mücadele mesajı verdi.
Cumhur İttifakı olarak ortak akıl ve millet iradesi doğrultusunda hareket etmeyi sürdüreceklerini belirten Kandemir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Cumhur İttifakı olarak, ortak akılla ve milletimize olan sevdamızla ‘Türkiye Yüzyılı’nı inşa ederken, demokrasimize yöneltilecek her türlü açık veya gizli tehdidin karşısında çelikten bir iradeyle durmaya devam edeceğiz.
Yozgat teşkilatları olarak, milletimizin emanetini canımız pahasına koruyacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.”
12 Eylül’de hayatını kaybedenleri andı
AK Parti Yozgat İl Başkanı Hasan Kandemir, mesajının sonunda 12 Eylül döneminde hayatını kaybeden vatandaşları ve demokrasi uğruna yaşamını yitirenleri andı.
Kandemir, 12 Eylül zindanlarında hayatını kaybeden vatandaşlara, darağaçlarında idam edilen gençlere ve demokrasi uğruna can verenlere rahmet dileyerek, darbeci zihniyeti ve destekçilerini lanetledi.




