“Müslüman Müslümanın kardeşidir ona zulmetmez onu zalimlere de teslim etmez!”
Ne kadar net bir hadis bunun üstüne söz mü düşer insana?
529 Müslümanın idamına göz yummak onları zalimlere teslim etmek kalp ile tasdik etmeden dil ile kardeş demek acaba bizi yukarı da ki hadise aykırı kılmıyor mu? Allah cümle kardeşimi bu tehlikeden muhafaza etsin.
Gayrı Müslim’in gayri Müslim’i öldürdüğü bir coğrafya var mı dünya da? Ya da Müslüman’ın gayrı Müslim’i öldürdüğü bir coğrafya var mı? Yine yok cevabı çıkıyor değil mi?
Peki, gayri Müslim’in öldürdüğü Müslüman çok Müslüman’ın Müslüman’ı öldürdüğü coğrafya da çok değil mi? Sizce bütün bu ters düz cümle kurumları dünya da ki kasıtlı insan kıyımı yapıldığına işaret değil mi? Hiçbir şey yapamıyorsak kalbimiz ile buğz etmeliyiz, bu da bir hadistir, aslında konuyu başka bir açıya getirmekti maksadım aynı zamanda da son gelişmeleri paylaşmaktı sizinle.
Evet, bu gün çeşitli topraklarda acının en katmerlisi yaşanıyor bizler daima yaşananları yazdık acıları yazdık kayıpları yazdık birçoğumuz bunların nedenini yazmadı. Bizler hayatımızda neleri yanlış yapıyoruz ki başımıza bunca bela geliyor? Hayat yemek içmekten ibaret değil diye hep söylemişimdir acaba Kur’an a uzak oluşumuz mu ya da İslamiyet’i günaha değişmemiz mi? Bizi Felakete sürüklüyor? Belki de öyle ama en önemlisi ise özellikle bu aralar “Müslümanları zalimlere teslim edişimizdir”.

EBABİL KUŞU

Bir ebabil kuşu olsam
uçsam Ortadoğu’ya
Ayağımda taşlar olsa
saçsam Ortadoğu’ya

Sanacaklara nur sürülse
güneş doğsa Kudüs’e
Mescid-i Aksa haykırsa
rahmet yağsa Kudüs’e

Un ufak olsa duvarlar zalimler sefil olsa
Peygamberin emaneti yine ümmete kalsa

Bir ebabil kuşu olsam
hatırlatsam kâbeyi
Durdursam akan yaşını güldürsem
ilk kıbleyi