Gazetecilik başlı başına bir alandır, bu alan herkesin görev alabileceği bir alan değildir, nasıl ki şiirde herkes şiir yazamaz bu şairlere has bir durumdur diyorsak bu da ona benzer, çünkü gazetecilik arzu ve çok istemenin dışında sanki sizde doğuştan o özelliklerinde olması gerekiyormuş gibi bir ayrıcalık istiyor.
Kolay değil kimsenin bakmaya cesaret edemediği üzücü olaylara ve yeri gelince savaş alanında olmak, hele ki Türkiye de gazetecilik yapmak bütün bu zorlukların üstüne bir kaç daha zorluk katmak gibi bir durum.
Türkiye gazete denilince, imkan ve olanakları zayıf durum da iken kendisinden beklenenin fazlasını fazlasıyla veren gazetelerde var, bunlardan biri şüphesiz İLERİ GAZETESİ dir.
Siyasi, ekonomi, spor, magazin, insan ve yaşam ile alakalı profesyonel kadrosu ile 49 yıldır halkı bilgilendiriyor, en alt kademeden en üst kademeye kadat Yozgat’ın gazetesi olmakla yetinmeyip o güzide şehri omuzlarına alarak Türkiye’nin gazetsi olmak için mücadele ettliler.
İLERİ GAZETESİ siyasi nabzı o kadar derinlemesine ve o kadar bilinçli analiz ediyor ki artık insanlar gerçek haberi öğrenmek için İLERİ GAZETESİ’nin internet sayfasına bakar oldu.
Yazarlık yaptığım bu gaetede bu güne kadar bir çok yazım yayınlandı, her yazımı aynı heyecanla yollladım sevgili Müdürümüz Tarık beye, çünkü onlar her yazarımızın yazısını bir tarih notu olarak dikkate alıyorlar, işte bu hassasiyet ve görev bilinci İLERİ GAZETES’ni hak ettiği yerlere taşıdı.
Bunca yıl ayakta kalıp ve kendinden söz ettirmek basit bir iş değil, gazetemizin bu doğum yılını hem kandille birlikte kutlar hemde ayrıca nice uzun ve başarılarla dolu yıllar dilerim.