Bu kadar senaryo sinema tarihinde yazılmadı, yok HDP,CHP, MHP, yok CHP, AKP, yok o, yok bu nice seneryolar yazıldı yazılmaya da devam ediyor.
Türkiye bile bile lades dedi, şimdi bu oyunu nasıl bozarımın teleşına düştü hem de sadece siyasiler değil oy verenler bile “olmadı be” demeye başladılar.
Türkiye hızla erken seçime doğru gidiyor, bunun başka da çaresi yok! Tek başına iktidar olmadıktan sonra hangi partiler koalisyon hukümeti kurarsa kursun anlaşamazlar ve hataları birbirinin üstüne atarlar.
Yıllar önce karanlık Türkiye zamanında DSP;MHP koalisyonu ile alakalı eksikler ortaya dökülünce, “biz koalisyonduk anca o kadar oldu” ya da “ biz elimizden geleni yaptık koalisyon ortağımız karşı çıktı” diyorlar.
Olamaz gülüm olmaz! Bu saatten sonra Türkiye’nin üstüne koalisyon gömleği olmaz!
Diyelim ki Deniz Baykal CHP den yetecek kadar vekil aldı ve kendisi bağımsız olarak destek verdi, sizce bu evlilik ne kadar sürer?  Bence altı ay.
Ve ya MHP,AKP ortaklığı oldu diyelim ne Ak Partinin olmazsa olmaz dediği Anayasa da anlaşabilirler, ne çözüm sürecinde nede Paralel ile mücadele de.
Bunlar halka “biz yaptık elimizen geleni ancak sizin sandıktan bize sunduğunuz koalisyonu oluşturamadık, siz son bir kez daha karar verin diyecekler”
Ve o zaman film yeniden yazılacak.
HDP ile yan yana gelen yanar, hem de inanın kül olur, CHP zaten zafer sarhoşu ne yaptığını bilmiyor.
HDP barajı geçince içinde ki kini, ayrımcılığı ortaya koymaya başladı, seçimden önce “Kürtler hata yapıyor” başlıklı yazımda tam da bunları anlatmıştım işte, HDP bu aldığı oy oranını bir daha rüyasında göremez! Aha şuraya yazıyorum; bu seçim HDP nin bitişidir, çünkü asla bekleneni veremeyecek, neden diye sormayın istenilenler ve ya beklenenler HDP nin kanında yok.
BBP,SP ise onlara verilmiş görevi tertemiz yerine getiren iki kafaDAR.
Bazı gazete yazarlarının hadsiz, ağıza alınmayacak ifalerle yazılarını kendince süslemeleri, bize göre ise rezil etmeleri, Ak Parti Hukümetinin acısı ne kadar içlerine oturmuşun tam göstergesi.
Yazın bakalım yazın, on üç yılldır yazamadığınız kin, nefret yazılarınıza kavuşun, ama şunu bilin ki, her yazdığınız kendi kendinizi ipe götürmektir.
Elinde silah gücü bulunduran zamanın paşaları, yargının taraflı dinozorları da bir zamanlar Adelati abilerinin emrine göre alıyorlardı, ne oldu? “Amanda ben vatan haini değilim, ben Atatürkçüyüm” diyerek bir yerlere tutunmaya çalıştı, onlar ne Atatürkçü, ne vatan severdi, onları Avrupa İnsan hakları mahkemesi kurtarmasaydı onların ne olduğunu daha iyi anlayacaktı yurdum insanı.
Geleceği şüphesiz ki Malik olan Alllah’ım bilir, Ancak suyun aktığı yeri görmemek de kusurdan sayılır değil mi?
İsrail’in hem ramazan yaklaşması, hem de Ak Parti hükümetinin sandıktan istediği sonucu alamamasının ardından Filistin üzerin de ki baskılarını arttıracağını ve bundan sorumlu olacağımızı unutmadan düşünmeliyiz.
MHP nin tabanından ayrı davranması işleri en derin olmaza sokuyor, MHP nin tabanında ki samimiyet ve siyasi rengi yukarıda yok, bu sebeple MHP seçmeninin geri plan da Ak Parti seçmeni ile tartışmasını, asla doğru bulmuyorum, unutulmaması gereken en önemli ayrıntı “iki partide muhafazakâr” partidir.
Sevgili okurlarım Ramzan ayında 19:30 da Vizyontürk Tv de ifatar programım da, Sahur da ise Kanal t Televizyonunda “sahur vakti” programını hazırlayıp sunacağım, sizleride ekranlara beklerim.