Bütün yurtta heyecanla beklenen Yerel Seçimler nihayet yapıldı ve heyecan sona erdi.
AK Parti geçen yerel seçimlere göre oylarını artırırken, 2011 yılında yapılan Genel Seçimlere göre ise oylarında düşüş yaşadı.
Bu seçimlerin Yozgat’ta ki galibi, tek kelimeyle AK Parti oldu.
Sorgun’da da AK Part,i en yakın rakibi MHP’ne yaklaşık 4 bin fark atarak seçimi kazandı ve Ahmet Şimşek 3. Kez belediye başkanı oldu.
Ahmet Şimşek’in Belediye Başkanlığını kazanmasına en çok sevinenler, Sorgun Belediyespor Kulübü Yöneticileri ile Sorgun Belediyesporlu taraftarlardır sanırım.
Bölgesel Amatör Lig 4. Grupta mücadele eden temsilcimiz Sorgun Belediyespor, bu sezon şampiyonluk mücadelesi veriyor. Belediye Başkanı Sayın Ahmet Şimşek de elinden geldiğince takıma destek oluyor.
Başkan Şimşek, spor tutkunu birisi. Bunu daha önceki yazılarımda yazdım. Sporun her dalına destek veriyor. Verdiği destekler de karşılıksız kalmıyor. Bunun örneklerini görüyoruz. İşte tekvando, işte Belediyespor alt yapısı ve Sorgun Belediyespor Futbol Takımı.
Yukarda da belirttiğim gibi, bu seçimler çok heyecanlı geçti. Asıl heyecanı ise Sorgun Belediyespor Kulübü yöneticileri, futbolcuları, teknik heyeti ve taraftarları yaşadı.
Sorgun Belediyesporlu taraftarlardan bir grubu, sürekli Sayın Şimşek’i desteklerken gördük bu seçimlerde. Kendilerini tribünde gibi görerek destek veriyorlardı Başkan Şimşek’e. Nasıl vermesinler ki. Özellikle bu yıl Sorgun Belediyespor’un başarısında önemli bir rol oynayan taraftarlara, her deplasmanda en az iki otobüs tahsis eden Başkan’a, böyle teşekkür ediyorlardı.
Seçimler yapılıp bitti. Sayın şimşek Sorgun’un Belediye Başkanı olarak kaldığı yerden devam edecek. Bu arada, Sorgun Belediyespor’da istim üzerinde. Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek ile birlikte kaldığı yerden devam edecek. Sorgun Belediyespor şimdi önümüzdeki Pazar günü Erzincan’da oynayacakları Erzincanspor maçına hazırlanıyor. Hiç kimse Erzincanspor’u düşme hattında görüp de, maçın kolay geçeceğini sanmasın. Ben bu maçın oldukça zor geçeceğini tahmin ediyorum. Bizim amacımız bu maçtan mutlak galibiyet ile ayrılmak. Ancak galip gelemiyorsak, bir puan da bizim için yeterli olacak. Çünkü, Play Of ikili averajlarla belirlenecek olursa, bizim ikili averajımız, Zara Belediyespor’dan da, Çarşambaspor’dan da, burada yani evimizde oynayacağımız Fatsa Belediyespor’dan da daha iyi. Tabii evimizde Fatsa Belediyespor’a iki farklı yenilmezsek.
Bu işe bitti gözü ile bakabiliriz ama, yine de matematiksel olarak garantilemedikten sonra “Tamam bu iş bitti, Paly Of’tayız” diyemiyoruz. %99 ihtimalle Play Of’a gideceğiz. Ya ikinci olarak, ya da birinci olarak. Birinci olarak da gitmemiz de mümkün. Zara Belediyespor ikinci yarıdaki maçlarında iyi futbol oynamıyor ve maçlarını zor kazanıyor. Biz ise onlardan daha iyi oynuyor ve maçlarımızı daha kolay kazanıyoruz. Zara Belediyespor ile aramızda sadece 5 puan var. Yani Zara Belediyespor’un bir yenilgi, bir beraberlik alması durumunda puanlarımız eşitlenir ve averajla biz üste çıkabiliriz. Zara Belediyespor kalan maçlarında Öz Espiye ve Kelkit Hürriyetspor ile deplasmanda, Çarşambaspor ile evinde oynayacak. Biz ise Fatsa Belediyespor ile evimizde, Erzincan ve Öz Espiye Belediyespor ile deplasmanda oynayacağız. Sözün kısası, biz bütün maçlarımızı kazanacağız, Zara Belediyespor’un puanlar kaybetmesini bekleyeceğiz.
Bekleyip göreceğiz. Ne demişler “Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler.”
Sağlıcakla kalınız.