Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta mücadele eden temsilcilerimizden Sorgun Belediyespor gün geçtikçe eski günlerini aratır duruma geldi.
Lig başlarken şampiyonluk ümitleri ile hazırlık yapan ekibimiz, ligin 10. Haftasında son sıralara demir atmış durumda.
Şahsen ben, bu ligi ilk kurulduğu günden bu yana izleyen bir gazeteci olarak şunu söyleyebilirim ki, bu güne kadar mücadele ettiğimiz gruplar içerisinde en zayıf olan grup, bu grup. Geçen yıl mücadele eden ekiple bu yıl lige başlasaydık, şu anda ligi forse etmiş durumda olurduk. Ancak, bazı ekonomik nedenlerden dolayı o ekibi koruyamadık ve yeni bir kadro kurarak bu seneye hazırlandık. Üstüne üstlük bir de teknik direktör değişikliği yaşanınca takımdaki dişliler bozuldu, kırıldı ve takım bu hale geldi.
Bazen en iyi, en kaliteli futbolcuları da alsanız kimyalarınız uyuşmazsa, başarılı olamazsınız. Bu yıl birkaç iyi transfer dışında iyi oyuncular aldığımızı kimse söyleyemez. Aldığımız iyi oyuncularda gerek formsuzlukları, gerekse takımdaki diğer arkadaşlarına uymaları sonucunda bu sonuçları almaya başladık. Ancak, ligde oynadığımız bir Yozgatspor maçındaki mücadeleyi diğer maçlarda gösterebilseydik, bu gün ligde iyi bir konumda olabilirdik. 
Ben Kayseri Yolspor maçında oyuncularımızda ‘Sanki lig bitse de, bir an önce gitsek’ gibi bir hava gördüm. Bu çok yanlış.  2014-2015 sezonu başlarken herkesin sıfır puanı vardı ve 10 haftada bu puan farkı oluştu. Biz çok puanlar kaybettik. Neden, kötü oynadık da bu yüzden. Biz iyi olsaydık, oynadığımız maçlarda kaybettiğimiz puanlar rakiplerimizin hanesine değil, bizim hanemize yazılacaktı. O zaman da rakiplerimizin puanları düşerken bizimkiler yükselecekti. 
Öyleyse hemen karamsarlığa kapılmamızın anlamı yok. Henüz ligin ilk yarısındayız ve ligin bitimine daha 16 hafta var. Şampiyonluk ümitlerimiz bitmiş olabilir ama, biz ligin dibine demir atacak bir takım değiliz. 16 hafta 48 puan demektir. İkinci yarıya gerekli takviyeler yapılıp iyi hazırlanabilirsek, inanın bu puanların birçoğunu alabiliriz. Burada önemli olan bizim kendimiz gibi oynamamız, sahada terimizin son damlasına kadar mücadele etmemizdir. Bizim için öncelikli hedef ligin dibinden kurtulmak olmalı. Bu da o kadar zor değil. Alınacak bir galibiyet, hem bizim moral motivasyonumuzu yükseltecek, hem de ligdeki sıralamamızı.
Bu arada yaşanan sakatlıkların da alınan yenilgilerde katkısının olduğunu söylemek isterim. Şu anda Serhat, Ayhan, Sinan, Ramazan’ın sakatlıkları Feridun Hoca’nın takım kurmasını zorlaştırıyor. Kulübe de öyle güçlü değil. Şu an yapacak başka bir şey yok. Feridun Hoca ilk yarıyı en az kayıpla kapatmaya çalışacak, devre arasında takıma yapılacak takviyeler ve iyi bir hazırlık dönemi ile ikinci yarıya başlayacak. Bu arada şu an forma giyen oyuncularımızın da lütfen bütün güçlerini göstererek, inanarak mücadele etmeleri ve toplayabilecekleri kadar puanları toplamaları gerekir.