Peygamber Efendimiz (S.A.V.) buyuruyorlar, “Kişi elinin emeğiyle kazandığından daha temiz bir kazanç elde etmemiştir. Kişinin nefsine, ailesine, çocuğuna ve hizmetçisine harcadığı sadakadır.”
 Bir yerel seçimleri daha geride bıraktık. Sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Yoğun bir temponun ardından sakin bir döneme girildi. Huzur ve güvenin devam etmesini diliyoruz..Aslında seçimlerin bu denli gerilmiş olması yanlıştı ama birileri ha bire ortamı gerdi. Gerilim politikasından medet umanlar kaybetti diyebiliriz.
Her şeyi geride bırakıp kardeşlik duygularını öne çıkartmak daha doğru olacaktır. Kazanan kardeşlik olmalı, kazanan barış ve huzur olmalı, kazanan Türk Milleti olmalı…Bu duygularla yeni seçilen başkanlarımıza başarılar diliyor, seçimlerin ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını  temenni ediyoruz..
       ********************     
Bize hayatı zehir eden insan; Bize gülmeyi yasaklayan insan, bize yaşamı çok gören insan!... Nedenini, niçinini bilmediğimiz bir intikam duygusuyla kendinden hesap soruyor...
Para kazanma hırsı ile başlayan bir süreçte insan insana hayatı zehir ediyor. Kimi işinde davranıyor, kimi eksik iş yapıyor, kimi işine hile karıştırıyor, kimi sağlığımızı bozan maddelerle insan sağlığını tehdit ediyor. Hastalıkların kaynağı da insan.
Tedbir alsanız bu nedenleri yok edebilirsiniz. Ama sizin tedbir almanızı istemeyenler oluyor. Hayatı birbirimize dar eden hırslarımız var. Şahsi menfaatleri uğruna başkalarının isteklerini hiçe sayıp sizi bir avuç suda boğanlar, sıkanlar, perişan edenler yok mu? Başkalarını düşünenleri, Başkaları için yaşayanları gördünüz mü? O hırs değil mi, insanları mahveden, biteren, tüketen.. 
 **************  
Bakın çevrenize, insanların mutluluğu için herkesi kucaklayan düşünceler kalmışmıdır? Çıkarcılık, bencillik ve menfaat duyguları insanların iliklerine işlemiş.
Ne olacak bunun sonu diye sormanıza bile gerek yok! Çoğu değerlerimiz kayboluyor, bir çok değerlerimiz bizi terk etmeye başladı. Sizin mutluluğunuz diğer insanların mutluluğu ile aynı orantılı... Bilerek yada  bilmeyerek insanlara zehir ettiğimiz hayat, aynadan geri bize yansıyı veriyor. Hayatı ve gerçeği görmeniz için aynaya tarafsız gözle bakmanız yetiyor!
Hayatı çekilmez hale getiren insan, Sıkıntıların ana kaynağını da oluşturuyor. Bizde bir garip söz var.
Bir kötünün yedi mahalleye zararı vardır, diye...
Yanlış, yamuk düşünceler hayata yön verir hale gelmişse böyle bir yaşam da mutlu olma şansınız yoktur! Birileri mutluluğu baltalamakla meşguldür; Mutlu olmak isteseniz de müsaade etmezler.
Haklısınız, mutsuzluğun nedeni insan dedik. O insan ne ile, nasıl mutlu olacağını bilmiyor; Derdimiz, sıkıntımız da bu ya...Huzur ve güvene sahip çıkamamak.. Huzuru birbirimize çok görmek. Bir hiç uğruna hayatı çekilmez hale getirmek…Kendi çıkarları adına her şeyi yok edip temizlemek. Son derce sakat son derece yanlış bir tutumdur bu….
    ***************
İnsanlığa hizmetin asıl olduğunu düşünenlerdeniz. yaratılış gayemiz de bu olmalı. İnsanlığa bir faydanız yoksa hiç olmaz sa zarar vermeyeceksiniz..
Garipdir ki, düşüncelerimizi yazarak paylaşmayı tercih ediyoruz. Bu da bizim tercihimiz. Hayatı sevgiyi, güzelliği, her şeyi insanca paylaşabilecek hayat arkadaşlarımıza ihtiyacımız var.
Paylaşımı becerebilsek hayat yaşanır hala gelecek. Hayatı anlayabilsek hayat huzur bulacak. Yaşmak anlam kazanacak. Kimseye de bir zararımız dokunmayacak!....
Biz galiba hayatı, hayata geliş amacımızı ve hayatın manasını bilmiyoruz.
Bilmediğimiz için  de bu hayatı essah zannedip gerçek hayatı unutuveriyoruz. Ortaya da sıkıntılı, çileli, çekilmez bir hayat çıkıyor.