Geçtiğimiz hafta daha önce yapmış olduğum gibi Yozgat sokaklarına inerek, vatandaşa seçimlerden beklentilerini sordum. Daha önce bir yerel seçim ve bir Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci yaşadım bu meslekte. Bundan dolayı bazı büyüklerim şanslı olduğumu ve daha önce beş yılda bir gördükleri seçim süreçlerini benim 2 yıl gibi kısa bir zamanda yaşama imkanım bulunduğunu söylediler. Hakikaten de seçim süreçleri meslekte hep bana bilgi ve birikim kattı. Konumuza dönersek, yapılan yerel seçimlerde halkın hizmet beklentisi içerisinde olduğunu ve bundan dolayı da tercihini iktidardan yana kullanarak hizmet almak istediğini dile getirmiştik. Nitekim hep bize CHP ve İzmir örneği vermişlerdi. İzmir’in durumu ortada diye.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Yozgat ikiye bölünmüş ve bir kısmı hemşericilik yapmış, bir kısmı ise Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer almıştı. Biz şimdi 7 Haziran seçimlerini sorduk vatandaşlara. Sormaya da devam edeceğiz. 7 Haziran için vatandaşların beklentilerini dile getirdik. Akabinde ise muhalefet kanadında bir sevinme, iktidar kanadında bir homurdanma duyduk. AK Partili bazı siyasiler vatandaşların şikayet, talep ve isteklerini ‘hikaye’ diye tanımladı. Onlara göre sanırım her şey dört dörtlük olmalı,  Yozgatlı seçmen onlara hep teşekkür etmeliydi. Muhalefet kanadında ise bir sevinç yaşandı. Öyle ya halk iktidardan şikayetçiydi. Ama buna karşın muhalefette ortaya çıkıp vatandaşın derdine derman olacak bir reçete sıralamadı.
 Yozgat’ı yönetmeye talip olan iktidar ve muhalefet adayları!...
Gelin bu sese kulak verin. Reçetenizi sunun. İktidar kanadı oyun, kumpas, darbe gibi sözcüklerden vazgeçsin, muhalefet ise iktidardan umduğunu bulamayan seçmene daha ciddi kulak versin ve alternatifini ortaya koysun derim. Önümüzdeki günlerde Yozgatlı seçmeni yine konuşturacağız. Bakalım bu sefer ne çıkacak ortaya. Hoşça kalın.