7 Haziran seçimleri öncesi sağda muhafazakar, mukaddesatçı ve milliyetçi iki parti ‘Milli İttifak’ adıyla birleşmeye geçti ve seçimlere ortak girme kararı aldı.
7 Haziran’da tek başına başarı elde edemeyecek ve barajı geçme şansları bulunmayan Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi doğru ve mantıklı bir hamle yaptı bana göre. Seçmen tabanı aşağı yukarı aynı olan bu iki parti oyların bölünüp, heba olması yerine ‘Ayrılıkta azap, birlikte rahmet var’ dedi.
İki parti genel başkanı da hızlı bir performans ile seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı.
İktidar olamayacaklarını kendilerinin de bildiği gibi, ittifakın amacı çıkarabilecekleri en fazla sayıda vekil çıkarıp, mecliste yer alabilmek.
Gelelim Yozgat özeline.
Yozgat’ta yerel basının ‘Milli İttifak’ konusuna değinmediği ve gündemine almadığı eleştirilerini yapanlar var.
AK Parti, MHP ve CHP’nin konuşulduğu ancak Saadet ve BBP’nin es geçildiği yorumlarını yapanlar var.
Milli İttifak’ı Yozgat özelinde konuşursak, Yozgat’ta aynı durum geçerli değil.
Yozgat’ta görülen tablo bu iki partinin sadece genel merkez düzeyinde ittifak yaptığı yönünde.
Yani Yozgat halkı bu iki partinin bir araya geldiğini, il başkanları ve temsilcilerinin söz konusu ittifakın içeriği ve vaat ettiklerini duymuş ve bilmiş değil.
Basın mensupları olarak bizler bile söz konusu iki partinin il başkanlarını tanımış, görmüş ve konuyla ilgili konuşmuş değiliz.
Özellikle Yozgat gibi muhafazakar ve milliyetçi seçmenin ağırlıkta olduğu illerde Milli İttifak projesinin kapı kapı anlatılması gerekirken, Yozgat’ta tam tersi bir hava estiği gerçek.
Yozgat gündemine baktığınızda, seçmenin AK Parti ve MHP’nin tertiplediği toplantılara gösterdiği ilgisizlik çok kez gündeme geldi.
Mevcut vekillerin yeniden aday gösterildiği ve muhalefetten ise umduğunu bulamayan seçmene şu dönem alternatif olabileceklerin kendisini iyi anlatması gerekirdi.
Bu kapsamda Yozgat’ta milli ittifak yapan her iki partinin de seçim yarışının çok gerisinde kaldığı görünüyor.
Yarından tezi yok kapı kapı dolaşarak, kendilerini tanıtırlarsa şayet, iki partinin barajı aşabilmesi adına tercihi hep muhafazakar ve milliyetçi partilerden yana olan ve son zamanlarda alternatif arayışında olan seçmenden oy alabilirler.
Benden söylemesi.