Türkiye İş Kurumu yani kısa adıyla İŞKUR ülkemizde son zamanlarda adından sıkça söz ettiren bir kurumumuz. Birinci görevi ülkemizdeki iş istihdamını artırmak, açık iş pozisyonlarını belirleyerek bu pozisyonlara da uygun nitelikteki bireyleri yerleştirerek iş bulmalarına vesile olmak diye tanımlıyorum ben.
Yaşımın genç olmasına rağmen İŞKUR’un daha önceki yapısı, çalışma düzeni ve kurumsal vizyonunu da az çok bilmekteydim. Yozgat’ta benim hatırlayabildiğim kadarıyla İŞKUR önce Sayarlar İşhanı’nda hizmet veriyordu. Bu binada hizmet vermekten çok sadece tabela kurumu olarak orada yer almaktaydı. Daha sonra Kent Park karşısına geçti ve şimdi kendisine ait geniş ve çok katlı bir binası mevcut.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumlarından olan İŞKUR son yıllarda modernleşme, çağdaşlaşma ve ülkenin mevcut durumu ve düzenine göre yapılanmayı başarabilen ender kurumlardan bir tanesi olmayı başardı. Geçmiş dönemlerde ülke ve topluma ciddi bir faydası olmayan bu kurumumuz son yıllardaki çalışmalarıyla kendi kulvarında hızlı bir yükseliş ve başarı ivmesi kazandı.
Birçok insan İŞKUR’un istihdama yönelik programları ve sunduğu hizmetleriyle iş sahibi oldu. Açılan meslek edindirme kursları ve çalışma programlarını iyi niyetli ve doğru kullanan vasıfsız birçok insanımız evine ekmek götürme imkanı buldu. İŞKUR kuruluş amacına ve felsefesine uygun çalışmaların altına imza attı. 
Örneğin bende İŞKUR vasıtasıyla bir iş sahibi oldum. İşyerimde İŞKUR kursiyeri olarak başladığım Gazetecilik yolculuğunda kursta başarılı olmam ve gerçekten bir iş sahibi olmayı arzulamam sonucu vasıflı ve prestijli bir mesleği icra etmeye ve tam manasıyla öğrenmeye çalışmaktayım. Bu konuda katkı ve destek sunan İŞKUR’a ve işverenlerime şükranlarımı sunuyorum.
İŞKUR bunun dışında henüz iş hayatına atılmamış öğrencilere de kariyer günleri, meslek seçimi gibi konularda ciddi çalışmalar yapıyor. Öğrencilere konu hakkında uzmanlarca yol haritası ve rehberlik hizmeti götürüyor. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan iş kazaları ve işçi ölümleriyle karnesi hayli zayıf olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yüz akı olarak karşımıza yine İŞKUR çıkıyor.