Cumhuriyet Alanı dün MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ağırladı. Merak konusu olan MHP mitingine yoğun katılım dikkat çekti. Alanın önü de, arkası da partililer ile doluydu. İlçe, belde ve köylerden gelen seçmenlerde dikkat çekti. Diğer ayrıntı ise Yozgat’ın muhafazakar Anadolu kadınının MHP mitingine akın etmesiydi. Bir köşede oturup Kur’an-ı Kerim okuyan partili kadınlar dikkat çekti.

***
Mitingdeki önemli ayrıntı Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Yozgat’a özel bir miting yapmasıydı. Yani MHP lideri Yozgat’ta ne açılım dedi, ne terörü konuştu. Yozgat’ı araştırarak, Yozgat dersine iyi çalışarak geldiğini verdiği rakamlar, sunduğu veriler ile en güzel şekilde ispat etti. Bunun yanı sıra ekonomik alanda sunduğu vaatler ve sözler tabanda olumlu karşılık buldu. Çünkü verilen sözler hamasi ve uçuk kaçık vaatlerden ziyade, makul ve iyileştirici, onarıcı vaatlerdi.

****
MHP mitinginde gördük ki Yozgat’ta başarıya susamış bir kadro, bunun yanı sıra inanmış bir kadro ve kitle vardı. Onlar AK Parti’nin 13 yıllık yıpranmışlığına ve sıkılmışlığına karşın taze kan misali meydanlardaydı. İyi organize olan bir MHP İl Teşkilatı bunu mitingde en güzel şekilde yansıttı. Sandığa ne kadar yansır bilinmez ama MHP bir hava yakalamış gidiyor görünen o.

***
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Yozgat’ta yaptığı sönük ve genel politikadan teşkil edilmiş konuşmasının ardından, Bahçeli’nin mitingde yaptığı hamle MHP’nin AK Parti’ye attığı bir gol sayılabilir. Esasen AK Parti mitinginin sönük geçtiğine dair AK Parti kanadından bile yorumlar gelmesi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Recep Tayyip Erdoğan gibi Yozgat seçmeninin derin köklerine inememesi MHP’nin işine yaradı.

***
MHP’nin miting psikolojisi ile sandığa kadar gitmesi ve çeşitli provokasyon ve tahriklere kapılmadan yoluna devam etmesi durumunda, Yozgat’ta dengelerin değişeceği bir hakikat. Buna karşın AK Parti ne yapar, bir B planı uygular mı, son dakika kozu olarak devreye bir formül sokar mı bu bilinmez. Hele birde sandıkta Yozgatlı seçmen ne yapar bunu kestirmek ise işin en güç kısmı. Ne diyelim hayırlısı.