Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta Yozgatspor ile birlikte ilimizi temsil eden Sorgun Belediyespor, hafta sonu evinde oynadığı maçta, rakibi olan Aksaray Sanayispor’a bir puan verdi.
Bakın Aksaray Sanayispor bir puan aldı demiyorum, Sorgun Belediyespor bir puan verdi diyorum.
Bizde bir atasözü vardır “Dost acı söyler” diye.
Bizim bu yazdıklarımıza alınan, kızan ve dikkate almayanlar, sonunda kendileri kaybederler. Sorgun Belediyespor’da ki açıklar gayet net görünüyor. Bu takım hangi takımla oynarsa oynasın, puan kaybeder, çünkü bir takım hüviyeti kazanmamışlar. Yetersiz kalıyorlar. Oyuna iyi başlayıp 20-25 dakika sonra oyundan kopuyorlar.
Zara maçında da kötü başlamadılar. Öne geçtiler, ardından oyundan düştüler, oyun disiplininden uzaklaştılar ve 3-1 kaybettiler.
Pazar günkü maça da aynı şekilde başladılar. Hatta maçın ilk saniyelerinde Sehat’ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Emrullah’ın kaleye gönderdiği şutu, sakatlanma pahası dışarı atmasalar, ilk saniyelerde öne geçebilirdik.
Ancak ilk saniyelerde, yada ilk 25-30 dakika içerisinde öne geçmek o kadar önemli değil. Bunu maçın sonuna kadar götürmek önemli. İlk yarının son bölümlerine 2-0 önde giriyorsunuz ve ardından yediğiniz 2 gol ile maçtan berabere ayrılıyorsunuz.
Bir kere ön liberomuz Ümit Kandemir çok ağır. Takımı atağa kaldıramıyor. Onun ağırlığı zaten yetersiz olan orta sahayı, daha da yetersiz kılıyor.
Defansımızın bir an önce kendisini toparlaması lazım. Çok açık veriyorlar. Rakip takımlarda bu açıkları kolayca değerlendiriyor.
Kalecimiz Koray yan toplarda çok hata yapıyor. Aksaray maçında hakem, serbest vuruş veriyor. Tayfun atışı kullanıyor, boyu posu yerinde olan kalecimiz Koray üstten topu çıkaramıyor ve o top gol oluyor. Oysa Koray’ın o topu rahatlıkla çıkarması ve en azından kornere göndermesi gerekirdi.
İkinci golde ise hem defansımızın hatası, hem de kalecimizin hatası ile golü ağalarımızda görütyoruz. Hayrettin ceza sahasının dışından göstere göstere golü atıyor, hiçbir oyuncumuz bu oyuncuya müdahale edemiyor.
Takımımızda, defansımızın solunda oynayan Serdar, orta sahada Serhat Göçen ve ileri uçta Emrullah dışında koşan, mücadele eden futbolcu yok.
Ligin ikinci haftası ve Sorgun Belediyespor iki haftada sadece bir puan alabildi. Eğer böyle oynayıp puan kaybetmeye devam ederse, ligde averaj takımı olur, ligi ya sonuncu veya sondan ikinci olarak bitirir. Bu da küme düşmemiz anlamına gelir. Diyelim ki, sondan üçüncü bitirdik, o zamanda bu ligde mücadele edebilmemiz için Yozgatspor’un şampiyonluğu dışında hiçbir şansımız kalmaz.
Şimdi takımımız önümüzdeki haftayı bay geçecek. Yani maçı yok. Ondan sonraki haftada Kurban Bayramı nedeniyle maç yok, dolayısıyla 20 günlük bir boşluk var. Bu takıma takviye şart. Transfer sezonu 10 Ekimde bitiyor. İyi araştırılıp bir kaleci, iyi bir orta saha, iyi bir sağ kanat ve birde forvet alınmalıdır. Bu saatten sonra iyi topçu bulunabilir mi? Derseniz bulunabilir. Çünkü profesyonel liglerde transfer sezonu kapandı. Belki transfer yapamayıp, kendine takım bulamayan oyuncular vardır. Hatta Bölgesel Amatör Lig takımlarında bile, halen oynadığı takımlarla anlaşamayan ve kulüp değiştirmek isteyen oyuncularda bulunabilir. Yöneticilerimiz ne yapıp edip, bu takviyeleri yapmalıdır. Yoksa inanın puan sıralamasında şu anki yerimizden daha yukarı çakamayız.