DÜN tüm Türkiye ile birlikte aynı anda fidan dikimi gerçekleştirildi. Ben bu projeyi çok fazla önemsiyorum daha önce de belirttim. Yozgat insanı bu konularda duyarlı lakin birlikte hareket ederek bu işleri yapamıyoruz.
Birçoğumuz ya mezarlıkta yakınlarımızın kabrinin başına, ya da köyde evinin bahçesine fidan dikiyor. Oysa bu işin uzmanlarıyla koordineli, onlara danışarak, sistemli hatıra ormanları oluşturmak gerekiyor. Fidanları dikmeyle bu iş bitmiyor, takibini yapmak gerekiyor.
Sadece orman memurlarından bu işi beklemek de çok doğru değil. Bu manada dün tüm yurtta başlatılan bu kampanya gelenek haline gelmeli ve her sene düzenlenmeli.
Önceki yıllarda Yozgat Belediyesi şehrin belli noktalarına meyve ağaçları dikmişti.
Hedef beş ila on yıl sonra, bu ağaçların meyve vermesi ve çocuklarımızın, torunlarımızın bu ağaçlardan meyve yemesiydi.
Gelinen noktada bu ağaçlar ne oldu, proje nereye gitti bilen yok. Vatanı sevmek sadece askeri harekatlara destek vermekle olmuyor.
Vatanın yeşiline, mavisine de sevdalı olmak, onları kirletmemek, gelecek kuşakları berrak ve saf haliyle bırakmak gerekiyor.
Dünkü yeşile yapılan yatırımın dalga dalga büyümesi ümidiyle…
NE YAPTILAR?
-Birçok kişi fidanları toprakla buluşturmak için uğraştı.
-Sayın Bozdağ, fidan dikmedeki maharetiyle, toprağa ve tarıma yabancı olmadığını göstermiş oldu.
-Bazıları ‘fidan hikaye, bakan ile fotoğraf çektirmek şahane’ anlayışıyla hareket etti.
-Garnizon Komutanı ve Emniyet Müdürü diktikleri fidanlara adları yazılı künyeler taktı.
YERKÖY ‘ÜN KENT KİMLİĞİ
Buradan zaman zaman yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan belediyeleri dile getiriyorum. Bunlardan bir tanesi hiç şüphesiz Yerköy Belediyesi’dir. Yozgat ile Ankara arasında bulunan bu ilçemizde, Başkan Ferhat Yılmaz ile birlikte bir atılım süreci başlamıştır. Başkanın şu ana kadar yaptığı işin genel çerçevesi, belediyeyi kurumsallaştırıp, kurumsal bir kimlik oluşturmak devamında bunu ilçenin geneline yaymak olmuştur. Bu anlamda belediyenin halk ekmek fırınını yeniledi, altyapı çalışmalarına başladı ve ilçenin kent kimliğini öne çıkaran projeler gerçekleştirdi. Yapılan işler belki bizlere ufak gelebilir. Lakin yıllarca ilçe meydanının ortasında, yarısı yıkık duran saat kuleli Yerköy’den bahsediyoruz. Yıllarca yollarının yapılmasını bekleyen, asfalta hasret Yerköy’den bahsediyoruz. Bu bilinçli projeler, ilçenin gelece vizyonunu oluşturur, ilerleyen yıllarda Yerköy’ü daha iyi bir noktaya çıkarır. O bakımdan Ferhat Başkan’ın bu gayretleri ve çalışmaları önemlidir. Yerköy için daha güzel iş ve projeleri imza atması gerektiğine de hem inanıyor, hem de hatırlatıyorum.

POLEMİK
Tekrar hatırlatmamak adına unutulan polemiği yazmıyorum. Çok şükür ne güzel unuttuğumuz o polemiklerden kurtulmuştuk. Lakin yeni bir polemik konusu bulduk: Toplantıya çağırılmamak. Yeni polemik konumuz hayırlı-uğurlu olsun. 
Kaç gün sürer, nereye kadar gider bilemiyorum.
ONLAR DA OLSAYDI
Sorgun Voleybol takımımız Efeler Liginde bizleri gururlandırıyor.
Lakin benim aklıma Süper Lig’de oynayan Bozok Hentbol takımımız geliyor.
Keşke onlara da el uzatılsa, destek olunsaydı da onların mücadelelerini de izleseydik.
Futbol hikaye…
Yaşasın salon sporları!