Evet yanlış bir diyet uygulamış olabilirsin. Çok mu aç kaldın? Ara öğün yapmadın mı? Kahvaltı alışkanlığın yok mu? Su tüketimine dikkat etmiyor musun? Hareketin oldukça sınırlı mı? Bu sorulardan herhangi birine bile ‘evet’ diyorsan metabolizmanın yavaşlamasına davetiye çıkardın demektir. Muhtemelen yediğin besinlerin enerjiye dönüşme oranı azalacak ve vücutta depo edilmeye başlanacak, bunun sonucunda da kilon artacaktır.
Ama panik yok! Halledebiliriz.
Öncelikle yapman gereken kahvaltı alışkanlığını geri kazanmak. Sabahları kahvaltıdan sonra metabolik hız yaklaşık %10-25 oranında artar. Kahvaltı metabolizmanın uyanmasını ve enerji harcayacak duruma gelmesini sağlar. 
İkinci olarak öğün atlamaktan vazgeç. Öğün atlamak günlük enerji harcamasının düşmesine ve bir sonraki öğünde olması gerekenden daha çok yeme isteğine neden olur ki bu arzu ettiğimiz bir durum değil. 
Su tüketimine dikkat et. Su kaybı metabolizma hızını %2-3 oranında azaltır. Sağlıklı bir yetişkin için günlük 1.5-2 litre su tüketimi önemlidir.
Günlük fiziksel aktiviteni arttır. Unutma ki gündelik hayatında yaptığın her şey bir aktivitedir. Günlük 30 dakika tempolu yürüyüş metabolizma hızını arttırır ve daha fazla kalori yakmayı sağlar. 
Ara öğün şart, artık alışkanlık haline getir. Metabolizmanı canlandırman için en pratik yol. Ara öğün olarak meyveler, diyet bisküviler, kuru yemişler, süt ve yoğurt gibi besinleri tercih edebilirsin.
Tabi ki bazı besinler de metabolizmanı hızlandırmana yardımcı olacak. Baharatlar, kurubaklagiller, acı biber, zencefil, yeşil çay, tatlı patates, soğan, pırasa, lahana, brokoli, koyu yeşil yapraklı sebzeler, meyveler, fındık, fıstık ile metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olabilirsin. 
Sağlıklı, mutlu, bol neşeli fit günler