Yozgat’ta yerel yönetimlere eleştirel gözle bakabilen ve yeri geldiğinde sorgulama yapabilen gazete sayısı çok az.
Özellikle ilçelerdeki gazeteler belediyeyle iyi geçinmek zorundalar.
Zaten zor imkân ve şartlarla çıkan ilçe gazeteleri, belediyeleri eleştirdiği zaman ya işleri kesiliyor, ya da belediyelerin aldığı tavır ile ciddi sıkıntı yaşıyorlar.
O yüzden ilçe belediyelerinin faaliyetleri, çalışmaları ve karneleri pek gündeme gelmiyor.
Bazı ilçe belediyelerimiz güzel ve hayırlı hizmetler üretirken, bazıları 1960 model kamyon gibi yatıyor.
Bu belediyelerin sosyal medyaya hizmet diye yansıttığı haberlerin içeriği, ya değiştirilen çöp kovaları oluyor, ya da ilçenin bir bölgesine yapılan ihata duvarları oluyor.
Ben ise o ilçeler adına üzüntü duyuyorum…
YİYEN VAR MI?

Günümüzde artık tandır kebabını yiyen mi var?
Yanlış anlaşılmasın.
Sevmediğimizden mi?
Beğenmediğimizden mi?
Hoşumuza gitmediğinden mi?
Tabi ki hayır!
Gurbetteki Yozgatlı bile senede bir kere Yozgat’a tandır yemeye gelir.
LÜKS OLDU
Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşkun’un bir açıklaması yer aldı gazetelerde.
Kırmızı ete yansıyan zamların lokantacı esnafını zora düşürdüğünü söyledi.
Hakikaten Türkiye’de ve Yozgat’ta kırmızı et lüksün lüksü bir konumda.
Hayvancılık memleketi diye övündüğümüz Yozgat’ta kimse kırmızı ete yanaşamıyor.
Sadece öğle yemeklerinde üç-beş memur finansal güçlerini birleştirerek kıymalı pide yaptırabiliyor.
TANDIR VE PİZZA
Bizim yöresel lezzetlerimizin çoğu kırmızı ete dayanıyor.
Desti ve tandır kebabı da bunun başında geliyor.
Dediğim gibi artık desti ve tandır yemek Yozgatlı için bir lüks.
Şu aşamada kırmızı et fiyatlarını aşağı çekmekte mümkün değil.
Bunun için Yozgat’ın özel projeler üretmesi lazım.
İthal angusların giriş yaptığı Türkiye’de tandıra olan rağbet azalır, pizzaya olan ilgi artar.
BEKLİYORLAR
Saraykent ilçesine geçmiş yıllarda bir kaplıca sözü verilmişti.
Çünkü ilçede tarihi İpek Yolu üzerinde, Selçuklu döneminden kalma Çinçinli Han’ın içerisinde bulunan bir hamam varmış.
Bugün hamam yok ama o hamamda kullanılan termal su mevcudiyetini koruyor.
Projesi çizildi.
Temeli atılacak denildi.
Ama sonuç yok.
Bu ilçenin çok sayıda gurbetçisi bulunuyor.
Her sene izne geldiklerinde ‘ne oldu kaplıca?’ diye gelip bakıp gidiyorlar.
Hatırlatayım istedim…
ÇAPSIZIN BİRİ
Çapsızlığını sürdürüyor ama farkında bile değil.
Çapsızın biri, çapsız işlerle uğraşmaya devam ediyor.

Çapsızın biri, çapını unutup böbürlenme ve kibirlenmeyi sürdürüyor.
DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN
*Şeffaflığını yitirerek, kapalı kapılar ardında çalışmaya başlayanları.
*Değişik hocalarla görüşmelerini sürdüren Yozgatspor yönetimini.